Redaktionstipset: UFC Fight Night 135: Gaethje vs. Vick

✅ Vem vinner toppmötet - Justin Gaethje eller James VIck? ✅ Kolla in redaktionens bettingtips och analyser inför UFC Lincoln!

I natt är det dags för UFC Fight Night 135: Gaethje vs. Vick (även kallad UFC Lincoln), som går av stapeln i Lincoln, Nebraska.

Självklart är Redaktionstipset tillbaka där MMAnytts Ashah TafariMatias AndresStefan RomareJohan Taliercio och Sebastian Vendel-Martinez med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets sex matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


RELATERAT: UFC Fight Night 135: Gaethje vs. Vick – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Justin Gaethje vs. James Vick

Ashah Tafari

Från början lutade jag åt James Vick i denna match. 9-1 i UFC är knappast ett dåligt matchfacit i organisationens mest fullspäckade viktklass – lättvikt – och det är helt rätt att han nu får börja gå toppmatcher. Vid närmare eftertanke nu under fight week så kommer jag dock ändå svänga och tippa på en vinst för Justin Gaethje.

Det är utan tvekan en jämn match och det återstår att se om Gaethje kommer in och krigar som han gjort gång på gång, eller om han kanske är lite mer taktisk här. Jag tror dock att det kan gynna “The Highlight” att göra detta till en grötig match.

Vick är väldigt lång för divisionen och kommer vilja jobba från utsidan, eller ta matchen till marken där han har vassa submissions. Kanske räcker det för vinst, mycket möjligt – men jag ser Gaethjes stenhårda bensparkar och konstanta press knäcka honom.

Vick har blivit knockad förr och jag tror att även Gaethje kan lyckas avsluta honom, efter att ha tagit med honom in i “deep waters”.

Vinnare: Justin Gaethje via T/KO (odds: 2.60).

Matias Andres

Ouff. Det här är en alldeles underbar match som kommer att bjuda på fyrverkerier. Jag tror inte det finns en chans att detta inte bli en modern klassiker och jag struntar i att tänka att det finns en chans att det blir en långsam och seg match, DET FINNS INTE MED GAETHJE! Vick kommer försöka hålla galningen på avstånd men Gaethje kommer pressa på som den demon han är och sikta in sig på Vicks kycklingben. Klarar inte Gaethje av att sakta ned Vick i första och andra ronden är jag säker på att Vick kommer att boxa huvudet av Vick men jag tror inte han kommer ta sig så långt, han kommer att försöka släpa sig ifrån buren med Gaethje i hälarna och det kommer bli underbart att se!

Vinnare: Justin Gaethje via T/KO (odds: 2.60).

Stefan Romare

Denna match kommer att handla om distans – om Vick lyckas hålla sig på utsidan och använda sina långa armar och ben för att hålla pitbullen Gaethje på avstånd går segern enkelt till “The Texecutioner”.

Skulle däremot Gaethje komma in nära, använda sin brottning för att dra ned Vicks huvud, samt träffa med sina ovanliga bensparkar, blir det en jobbig natt för Vick.

Jag tror dock på det förstnämnda då Vick är alldeles för smart för att låta Gaethje implementera sitt game.

Vinnare: James Vick via domslut (odds: 4.50).

Johan Taliercio

En otroligt spännande match där Gaethje verkligen behöver en vinst efter två raka tuffa förluster. Gaethje har bara ställts mot farligt motstånd hittills i sin UFC-karriär, och det här kan nog vara hans ”lättaste” matchning hittills, om man bara ska gå på de namn han ställts mot under sin korta UFC-karriär.

Gaethje har själv talat om att han börjar inse att han inte kan ösa på som vanligt i den här fighten, och att han kommer vara något mer samlad mot Vick. Det återstår att se hur det artar sig, men jag tror i alla fall att Gaethje tar hem den här matchen via någon form av avslut.

Vinnare: Justin Gaethje via T/KO (odds: 2.60).

Sebastian Vendel-Martinez

Jag ser huvudmatchen som extremt svårtippat trots vad oddsen säger. Är Justin Gaethje en väldigt orädd fighter som tar mer slag än han behöver? Utan tvekan! Har James Vick en stil och räckvidd som räcker  för att vinna? Definitivt. Dock kommer Gaethjes bensparkar vara en stor faktor. Han har vunnit tre matcher på bensparkar och bemästrar just den tekniken. Vick, med sin längd och räckvidd, kommer att lämnas öppen för bensparkar och det kommer påverka matchen stort.

Detta är en mycket jämnare match än vad många verkar anse och även om jag tycker Vick är den mer tekniska fightern som borde ta hem det så är det utan tvekan värt att satsa en slant på Gaethje. Vick kommer förmodligen bryta ner sin motståndare under loppet av de tre första ronderna, men räkna inte bort “The Highlight”.

Vinnare: James Vick via T/KO (odds: 2.75).


RELATERAT: Ohmbet boostar oddsen rejält på Justin Gaethje och James Vick


Michael Johnson vs. Andre Fili

Ashah Tafari

Galans delade huvudmatch är mycket svårtippad. Michael Johnson vs. Andre Fili är i det här läget en oerhört jämn fjäderviktsdrabbning där den förstnämnda är ute efter att studsa tillbaka till vinstkolumnen och visa att han fortfarande tillhör toppen – medan den andre siktar på att fortsätta bygga upp sin segersvit och befästa sig som en fighter på rankinglistan.

Johnson har många stora vinster i bagaget men nu står han med kniven mot strupen då han har förlorat fem av sina senaste sex matcher. Fili känns dock som en enklare utmaning än hans senaste matcher och om Johnson kommer in med rätt mentala inställning tror jag att han bör kunna avsluta denna match med sina kraftfulla slag.

Vinnare: Michael Johnson via T/KO (odds: 3.50).

Matias Andres

Finns det någon med större toppa och dalar än Michael Johnson? Ena dagen ser han ut som han är framtidens hopp och andra dagen vill man kasta handkontrollen i TVn för att han uppvisar ett Fight-IQ lika högt som en kvarglömd fiskpinne låååååångt inne i frysen. Andre Fili är dock ingen kämpe av rang och ärligt talat, han vann inte mot Dennis Bermudez. Skit i matchfacitet, Johnson är på en annan nivå och klarar han av att inte besegra sig själv så borde han faktiskt ta hem det här tämligen lätt. Sen kommer han få hybris och göra bort sig igen, men det är en annan historia.

Vinnare: Michael Johnson via T/KO (odds: 3.50).

Stefan Romare

Michael Johnson har inte sett speciellt bra ut i sina senaste matcher och har bara vunnit en av sina senaste sex. Fili har inte heller fått någon att tappa hakan men han har två fördelar – Danny Castillo och Darren Elkins, hans lagkamrater, har redan besegrat Johnson.

Fili har högtflygande planer att bli mästare nästa år – ska det gå i uppfyllelse måste han besegra Johnson ikväll.

Vinnare: Andre Fili via T/KO (odds: 7.00).

Johan Taliercio

Den här matchen är Johnsons att vinna, och ett måste om han någonsin vill återta sin plats bland utmanarna i lättvikt. Med bara en vinst på sina sex senaste finns det inget annat på kartan för Johnson här än en seger, och helst ska det vara en övertygande sådan. Fili har raka segrar mot Artem Lobov och Dennis Bermudez, men här riskerar det att bli tvärstopp – Johnson kan fortfarande få in brutala träffar, och vi har sett Fili knockas förut.

Vinnare: Michael Johnson via T/KO (odds: 3.50).

Sebastian Vendel-Martinez

Michael Johnson har utan tvekan haft det tufft på sistone med tre raka förluster, samt förluster i fem utav sina sex senaste. Nu i sin andra match i fjädervikt möter han Andre Fili som kommer från två raka segrar. Med den statistiken i åtanke bör Fili vara det säkrare kortet, men faktumet är att Johnsons förluster skett mot bland andra topp 10-rankade motståndare i lättvikt, medan Filis senaste förlust kom mot numera orankade Calvin Kattar. Johnson har bra brottning, press och förmåga att ta slag. Han har tidigare sagt att han besegrar sig själv, och det kommer vara fallet om han förlorar här.

Vinnare: Michael Johnson via domslut (odds: 3.50).

Cortney Casey vs. Angela Hill

Ashah Tafari

Cortney Casey vs. Angela Hill kan verkligen sluta hur som helst. Jag har svårt att se annat än tre ronder som utspelar sig ståendes och det lär vara små marginaler som avgöras.

Caseys storleksövertag skulle kunna vara en avgörande faktor. Om matchen mot förmodan hamnar på marken lär hon dessutom ha fördelen där. Trots att hon är knapp underdog så tippar jag på att Casey blir den som kammar hem poängvinsten.

Vinnare: Cortney Casey via domslut (odds: 2.65).

Matias Andres

Angela Hill är grym men har tyvärr ett matchfacit som inte speglar hennes talang. Hon är dock långt ifrån en komplett fighter men jag tror ändå hon har verktygen för att kunna ta sig an en fighter av Caseys rang. Jag tror vi kommer få se Hill använda sin muay thai för att hålla Casey på avstånd och sakta plocka isär henne. Hon måste dock tänka på sina huvudrörelser, Hill är stundtals alldeles för stationär och enkel att pricka. Det hade varit bättre för Hill att möta Grasso, det här kan bli en jämn och svår match.

Vinnare: Angela Hill via domslut (odds: 2.00).

Stefan Romare

Tuff matchning mellan två duktiga damer i stråviktsdivisionen. Hill har en gedigen thaiboxningsbakgrund men verkar ha en tendens att hamna i clinch där hennes thaiboxning av någon anledning inte riktigt kommer fram.

Casey är well rounded och kommer från två delade domslutsförluster mot topprankat motstånd.

Tyvärr blir nog detta den sista gången vi ser Hill i UFC.

Vinnare: Cortney Casey via domslut (odds: 2.65).

Johan Taliercio

Hill kammade hem segern sist och verkar vara lite på gång igen. Nu ställs hon mot Cortney Casey som kommer till mötet med två raka förluster via delat domslut och har allt att vinna i den här matchen. Jag tror att Casey kommer att göra allt för en seger här, men frågan är dock om det räcker. En svårtippad match, där jag ändå får ge Hill övertaget – jag tror hon tar hem segern via decision.

Vinnare: Angela Hill via domslut (odds: 2.00).

Sebastian Vendel-Martinez

Med två förluster i ryggen är mötet mot Angela Hill oerhört viktigt för Cortney Casey, som riskerar att bli av med sitt UFC-kontrakt om hon förlorar. Vi får dock tänka på att hennes senaste förlust kom via delat domslut i en oerhört jämn match mot topprankade Michelle Waterson. Hill är en skicklig, allsidig fighter men jag tror att Caseys längd och räckvidd kommer ställa till problem och vara en avgörande faktor.

Vinnare: Cortney Casey via domslut (odds: 2.65).

Jake Ellenberger vs. Bryan Barberena

Ashah Tafari

Jake Ellenberger befinner sig i en riktigt “do or die”-situation efter att ha förlorat fem av sina senaste sex matcher. Sist man trodde att han var på väg ner, så studsade Ellenberger tillbaka med ett imponerande avslut. Men nu är jag seriöst tveksam till hur mycket han har kvar att ge.

Bryan Barberena är mycket tuff och allsidig fighter som definitivt känns hungrigare än Ellenberger. Det här kan bli ett brutalt slut på Ellenbergers UFC-karriär.

Vinnare: Bryan Barberena via T/KO (odds: 1.85).

Matias Andres

Jag vet inte varför jag fortsätter att envisas med att tro att det finns en chans att vi får se den gamla Jake Ellenberger. Grabben har vunnit två av sina tio senaste matcher och har tre (!) TKO-förluster i rad. Ellenberger har dock bra boxing och är en bra brottare, jag är tamefan frestad att välja Ellenberger igen men jag kan inte bete mig som en komplett galning, jag är trots allt 30+ nu… Men vafan, Barberena är ingen superman och Ellenberger har sina stunder. FUCK IT – WAR Ellenberger!

Vinnare: Jake Ellenberger via T/KO (odds: ).

Stefan Romare

Jake Ellenberger är helt slut som fighter och borde inte ha mycket att sätta emot den riktigt tuffe Barberena. Frågan är om Ellenberger blir avslutad redan i första ronden?

Vinnare: Bryan Barberena via T/KO (odds: 1.85).

Johan Taliercio

Jake Ellenberger har inte sett bra ut på länge och jag tror knappast att det kommer se annorlunda ut mot Barbarena, som med all rätt är storfavorit i det här mötet. Jag förväntar mig någon sorts av avslutsvinst för Barbarena, något annat vore en stor skräll.

Vinnare: Bryan Barberena via T/KO (odds: 1.85).

Sebastian Vendel-Martinez

Jake Ellenberger har möjlighet att få revansch för sin bror Joe Ellenberger som blev utslagen av Bryan Barberena i sin UFC-debut. Med tanke på att Ellenberger förlorat tre raka matcher talar mycket emot honom, men likt Michael Johnson har han faktiskt mött toppfighters vilket bör tas i åtanke. Jag ser dock ett oflyt och Ellenberger och han verkar inte vara helt där mentalt. Barberena är en underskattad motståndare som bör tas på allvar, särskilt efter kvällens match.

Vinnare: Bryan Barberena via T/KO (odds: 1.85).

John Moraga vs. Deiveson Figueiredo

Ashah Tafari

John Moraga är en tämligen ojämn fighter. Ena sekunden tror man att hans dagar som toppfighter är förbi – andra sekunden studsar han tillbaka med imponerande avslut. Den topp 10-rankade flugviktarna ställs nu mot ett stigande namn i divisionen, Deiveson Figueiredo, som är obesegrad med hela 14 raka vinster.

Det är svårt att veta vilken Moraga som kommer dyka upp den här gången men han har just nu bra momentum med tre raka segrar. Figueiredo blir dock ingen lätt utmaning. Brasilianaren har avslutat två av sina tre vinster i oktogonen och är en rätt komplett fighter som inte har för avsikt att förlora sin status som obesegrad.

Det lär bli jämnt som det så ofta blir på den här nivån, men jag tror att Figueiredo kommer göra det bästa av den här chansen och kamma hem sin största vinst hittills.

Vinnare: Deiveson Figueiredo via domslut (odds: 2.40).

Matias Andres

Moraga har sett mycket vass ut den senaste tiden och det känns som 34-åringen är inne i sin prime time. Det verkar samtidigt som att UFC också försöker matcha honom mot svårast möjligast motstånd då han nu två gånger i rad fått obesegrat motstånd. Figueiredo har visat sig vara en farlig motståndare men han har också visat sig ha svagheter som en erfaren fighter som Moraga kan utnyttja. Jag sticker ut hakan och satsar på Moraga i denna, hans teknik, erfarenhet och timing kommer att ta honom långt.

Vinnare: John Moraga via T/KO (odds: 8.00).

Stefan Romare

Det gick riktigt hett till efter invägningen mellan dessa två flugviktare. Moraga kommer från tre riktigt bra vinster och självförtroendet lär va på topp. Frågan är om han kan ta sig an den obesegrade brassen, speciellt med tanke på den känslosamma invägningen?

Jag hoppas på “Chicano” i denna match.

Vinnare: John Moraga via T/KO (odds: 8.00).

Johan Taliercio

Obesegrade Figueireido ställs mot John Moraga, som har tre raka vinster och är stekhet just nu. Jag tror att Figuereido kan få det tufft mot Moraga, och gissar faktiskt på att han kommer att kamma hem sin första förlust under helgen.

Vinnare: John Moraga via domslut (odds: 3.00).

Sebastian Vendel-Martinez

Obesegrade Deiveson Figueiredo har vunnit tre raka matcher i UFC och ställs nu på prov mot den forne titelutmanaren John Moraga. Detta är en tuff match för brassen Figueiredo, som hittills inte mött någon av Moragas kaliber. Jag tror dock att just Moraga är en perfekt motståndare för Figueiredo, då brassens rörelsemönster och kombinationer läs sitta bra mot en något stelare Moraga som rör sig något mer enkelriktat.

Vinnare: Deiveson Figueiredo via domslut (odds: 2.40).

Eryk Anders vs. Tim Williams

Ashah Tafari

Jag kommer sticka ut hakan och tippa på den enorma underdogen Tim Williams, vars odds i matchen mot Eryk Anders ligger på över åtta gånger pengarna. Williams är en riktig krigare som jag följt genom åren och jag tror att han har vad som krävs för att vinna detta, trots att Anders är en riktigt tuff motståndare.

Williams har haft en del otur och inte alltid visat upp sitt bästa jag, men min samlade bedömning är att The Ultimate Fighter-veteranen är tillräckligt komplett och dessutom en vassare grappler än Anders.

Anders lär ge allt för att återvända till vinstkolumnen efter karriärens första förlust, men Williams har varit med om mycket och han backar inte från ett krig. Jag tror underdogen drar ut storfavoriten.

Vinnare: Tim Williams via submission (odds: 12.00).

Matias Andres

Okej att Eryk Anders har sett mycket bra ut men att Tim Williams ger 8.20 gånger pengarna är helt uppåt väggarna. Jag kommer självklart att satsa en peng till de oddsen och hoppas på det bästa. Anders är dock en riktig talang som dessutom har hög Fight-IQ, jag tror inte att han kommer hamna i ett vilt krig men vem som helst kan bli träffad och det håller jag tummarna för!

Vinnare: Eryk Anders via T/KO (odds: 1.40).

Stefan Romare

Riktigt sömnig match mellan två mellanviktare. Anders var tidigare obesegrad men förlorade senast mot Lyoto Machida via delat domslut – många ansåg dock att Anders vann den matchen.

Williams gör sin andra match i UFC efter att ha förlorat debuten mot Oskar Piechota. Oddsen är skyhöga för Williams, kan vara värt att lägga en slant på honom.

Tror dock tyvärr inte att han vinner.

Vinnare: Eryk Anders via domslut (odds: 4.50).

Johan Taliercio

Den här matchen bör Anders ta hem ganska enkelt. Visst, han såg inte lika vass ut som tidigare i sin senaste match mot Lyoto Machida, men det här är en motståndare av en helt annan kaliber som Anders inte borde ha några problem med.

Vinnare: Eryk Anders via T/KO (odds: 1.40).

Sebastian Vendel-Martinez

Det mesta talar för att Eryk Anders besegrar Tim Williams. Anders har mött och även besegrat toppmotstånd i UFC, medan Williams bara gått en mach mot Oskar Piechota – som han förlorade. Anders press och striking lär vara nog för att få till ett avslut.

Vinnare: Eryk Anders via T/KO (odds: 1.40).


Ställningen i Redaktionstipset 2018

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018:

Antal rätt:

  • 1. Ashah Tafari: 70 rätt, 51 fel
  • 2. Matias Andres: 69 rätt, 56 fel
  • 3. Stefan Romare: 64 rätt, 54 fel
  • 4. Johan Taliercio: 62 rätt, 53 fel
  • 5. Sebastian Vendel-Martinez: 52 rätt, 39 fel

Bäst procentsats:

  • 1. Ashah Tafari: 57,8 % rätt
  • 2. Sebastian Vendel-Martinez: 57,1 % rätt
  • 3. Matias Andres: 55,2 % rätt
  • 4. Johan Taliercio: 53,9 % rätt
  • 5. Stefan Romare: 54,2 % rätt

Förra året hade Matias Andres flest rätt.


Hur ser dina tips ut inför UFC Lincoln?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...