Redaktionstipset: UFC Fight Night 136: Hunt vs. Oleinik

✅ Vem vinner - Mark Hunt eller Aleksei Oleinik? ✅ Kolla in redaktionens bettingtips och analyser inför huvudkortet på UFC Moscow!

I natt är det dags för UFC Fight Night 136: Hunt vs. Oleinik (även kallad UFC Moscow), som äger rum i Moskva, Ryssland.

Självklart är Redaktionstipset tillbaka där MMAnytts Ashah TafariMatias AndresStefan RomareJohan Taliercio och Sebastian Vendel-Martinez med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fyra matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


KAMPANJ: Ny Ezekiel Choke för Aleksei Oleinik? Betta på Ohmbet till 8x pengarna!Spela riskfritt på UFC 228 hos Ohmbet!


Mark Hunt vs. Aleksei Oleinik

Ashah Tafari

Två väldigt enformiga – men otroligt specialiserade – fighters. Alla vet att Mark Hunt kommer vilja hålla matchen ståendes och få in sina tunga släggor i jakt på en knockout, medan Aleksei Oleinik definitivt kommer vilja ta matchen till marken där han vunnit 44 av sina matcher på submission.

Varje match börjar ståendes och Oleiniks striking tror jag inte håller upp mot en så vass kickboxare som Hunt.

Vinnare: Mark Hunt via T/KO 

Matias Andres

Både Hunt och Oliynyk börjar komma upp i ålder men lyckligtvis är de i tungviktsklassen där samma regler inte gäller gällande bäst-före-datum. Båda fighters är långsamma men det är något som jag tror kommer gynna Hunt som alltid letar efter avslutet med sina släggor till händer. Oliynyk har inte tillräckligt bra fotarbete eller kondition för att hålla sig undan Hunt tillräckligt länge och det kommer att resultera i ett stående objekt framför en explosiv “Super Samoan”. Vinner inte Hunt via KO så tar Oliynyk hem det tidigt via submission.

Vinnare: Mark Hunt via T/KO

Stefan Romare

Två old lions eller young dinosaurs som Vitor Belfort skulle säga. Hunt och Oleinik är en så mycket “striker vs. grappler”-match som det bara kan bli. Oleinik har i princip inga nedtagningar och kommer få det jobbigt mot Hunt ståendes. Förr eller senare kommer en Hunt-uppercut eller krok träffa Oleinik på hakan och han kommer falla ihop som en säck potatis.

Vinnare: Mark Hunt via T/KO

Johan Taliercio

På pappret känns det som att Hunt borde kunna vinna den här matchen, så länge han kan hålla det stående. Jag tror att Oliynik får problem med att ta ner Hunt, och ser inga andra sätt för Oliynik att avsluta “The Super Samoan”. Därför tror jag att australiensaren kommer att ta hem det här, kanske rentav via en av sina patenterade “walkoff”-knockouts …

Vinnare: Mark Hunt via T/KO

Sebastian Vendel-Martinez

Det är sällan man ser två specialister mötas i dagsläget, då de flesta fighters är så pass allsidiga nuförtiden. Mark Hunt är dock en knockoutartist utan dess like och Alexei Oleinik är en grym grappler som slagit rekord gällande submissions. Det är en väldigt jämn match, enligt mig, och svårtippad. Hunts nertagningsförsvar är knappast i världsklass och Oleinik är betydligt mycket bättre på marken än stående. Oleinik är dock inte alltför bra på att få ner matchen till mattan och jag tror att Hunt kan hålla ut länge nog för att antagligen resa sig upp eller klara sig till nästa rond, vid något tillfälle kommer han få in en avgörande träff.

Vinnare: Mark Hunt via T/KO


Jan Blachowicz vs. Nikita Krylov

Ashah Tafari

Det här är definitivt galans jämnaste och mest svårtippade match, då både Jan Blachowicz och Nikita Krylov är två väldigt kompetenta toppfighters. Här är det små marginaler som avgör och det kan verkligen gå åt båda hållen.

Jag måste välja en vinnare och det blir favoriten Krylov, som jag anar kommer få in en fullträff.

Vinnare: Nikita Krylov via T/KO

Matias Andres

Ouff, svårvald match. Krylov var en personlig favorit innan han försvann från UFC och jag är riktigt taggad över att få se honom tillbaka i oktagonen. Han möter dock Blachowicz som också sett otroligt vass ut den senaste tiden. Det jag gillar med denna match är att Krylov alltid siktar på avslutet och han har ALDRIG gått till ett domslut. Båda fighters är bra ståendes och jag förutspår en Fight of the Night mellan dessa herrar. Oavsett vinnare så kommer detta bli en bra en, BELIEVE THAT!

Vinnare: Nikita Krylov via T/KO 

Stefan Romare

Nikita Krylov är tillbaka i oktagonen efter ett par matcher på den regionala scenen i Ryssland. Topprankade Jan Blachowicz välkomnar Krylov tillbaka till UFC i den delade huvudmatchen på UFC Moskva.

Denna match är riktigt svår att tippa då båda herrar är riktigt grymma fighters och de kommer ha en ljus framtid i UFC.

På grund av diverse alkoholhaltiga drycker kommer jag inte riktigt ihåg vem jag valde under MMAnytt SKÅL men jag tror nog ändå att Krylov tar det.

Vinnare: Nikita Krylov via domslut

Johan Taliercio

Blachowicz har nog sett bättre ut än vanligt i sina senaste matcher, men Krylov har farten och hungern på sin sida. Sedan intåget i UFC har Krylov utvecklats ordentligt, och jag skulle inte alls bli förvånad om han tar hem segern via knockout och gör ett riktigt statement ikväll.

Vinnare: Nikita Krylov via T/KO

Sebastian Vendel-Martinez

Jan Blachowicz välkomnar Nikita Krylov tillbaka till UFC i en match som kan bli en riktig rökare. Krylov är något mer okonventionell och sprallig, medan Blachowicz lär vara något kraftigare. Krylov lär vara något mer bekväm på marken och villig att hamna där, och han har sett väldigt bra ut utanför UFC. Än en gång är det en svårtippad match, men jag anser att Blachowicz har mött betydligt bättre motstånd och även om han inte är lika okonventionell så är han extremt bra på vad han gör – och han borde kunna kamma hem detta.

Vinnare: Jan Blachowicz via domslut


Andrei Arlovski vs. Shamil Abdurakhimov

Ashah Tafari

Andrei Arlovski vs. Shamil Abdurakhimov är en annan mycket jämnt match. Arlovski har definitivt den mest dekorerade karriären, men han han har också många fler mil på sig än Abdurakhimov. Dock har han en tendens att fortsätta utveckla sitt game och göra en överraskad, varje gång man räknar ut honom.

Jag tror den här matchen riskerar att bli rätt seg och tråkig om det inte smäller tidigt. Det är mycket möjligt att det går tiden ut och med en knapp fördel tippar jag Arlovski som segrare.

Vinnare: Andrei Arlovski via domslut 

Matias Andres

Jag var definitivt redo att sätta Arlovski i kategorin “fighters som borde pensionera sig” men jag måste erkänna att den före detta mästaren har sett bättre ut än någonsin i sina tre senaste matcher. Personligen tycker jag också att han vann allihopa. Det ska bli intressant att se om han bygger vidare på detta momentum då han möter Abdurakhimov. Jag tror att Arlovski klarar att ta hem detta genom att vara mer aktiv och välja sina sparkar och slag.

Vinnare: Andrei Arlovski via domslut

Stefan Romare

Det var många som trodde att Arlovskis karriär var över i och med hans fem raka förluster. Arlovski är dock trots sin ålder alltid ett hot – vilket man inte riktigt kan säga om Abdurakhimov. Precis som i huvudmatchen känns det som att det bara är en tidsfråga innan Arlovski träffar Abdurakhimov med något slag och följer upp med brutal ground and pound på marken.

Vinnare: Andrei Arlovski via TKO 

Johan Taliercio

Som vanligt har jag svårt att tro på Arlovski – trots att han tog hem sin senaste match har det sett riktigt tufft ut för den tidigare mästaren på sistone. Jag har svårt att se något annat än att Abdurakhimov klarar av att ta ner honom, och därifrån kontrollera ronderna fram till en vinst via domslut.

Vinnare: Shamil Abdurakhimov via domslut 

Sebastian Vendel-Martinez

Tungviktarna Andrei Arlovski och Shamil Abdurakimov kolliderar i ett möte mellan Ryssland och Vitryssland. Adburakimov är bra på att stänga ner motståndarens attacker, men Arlovski är mer erfaren mot toppmotstånd och har fler sätt att avsluta matchen medan jag inte kan se Abdurakimov vinna på något annat sätt än ett tråkigt domslut. Förr eller senare tror jag att Arlovski får in en träff som avslutar matchen.

Vinnare: Andrei Arlovski via TKO


Alexey Kunchenko vs. Thiago Alves

Ashah Tafari

Huvudkortet inleds av en mycket intressant match där den obesegrade M-1-mästaren Alexey Kunchenko gör sin UFC-debut mot den tidigare titelutmanaren Thiago Alves.

Det här kan definitivt bli galans “Fight of the Night”. Det lär bli en vild match som svänger fram och tillbaka, men i slutändan tror jag det blir Kunchenko som får till avslutet.

Vinnare: Alexey Kunchenko via T/KO

Matias Andres

Det är svårt att inte välja Kunchenko i denna matchen, han är obesegrad och kollar man in hans matcher så är han inte bara stark och aggressiv men han är också väldigt teknisk. Alves är en veteran i sporten men han har definitivt sett sina bättre dagar och är inte lika all-around som Kunchenko.

Vinnare: Alexey Kunchenko via T/KO 

Stefan Romare

Detta är en riktigt svår match att tippa – speciellt om man är en Thiago Alves nuthugger. Kunchenko är otroligt teknisk och hans record talar för sig själv – 18 raka matcher utan förlust. Skulle jag välja med hjärnan så kanske Kunchenko är den klara vinnaren – jag kan dock inte låta bli att välja med hjärtat.

I och med Jim Millers och Diego Sanchez vinster förra helgen känns det som att det är veteranernas säsong just nu – alltså tror jag på Alves!

Vinnare: Thiago Alves via domslut 

Johan Taliercio

Alves kommer få det riktigt tufft här. Veteranen ställs mot en formidabel striker i form av Kunchenko, som dessutom ser riktigt snabb ut, trots att han liksom Alves är 34 år gammal.

Jag har svårt att se Alves hänga med i matchen, och tror på en seger via domslut för M1-veteranen Kunchenko.

Vinnare: Alexey Kunchenko via domslut

Sebastian Vendel-Martinez

Efter att ha talat med Thiago Alves är jag övertygad om att han är i bra form både mentalt och fysiskt. Frågan är om det räcker mot Alexey Kunchenko, som är en obesegrad, farlig fighter av högsta rang. Kunchenko har dominerat sina motståndare utanför UFC och är en fruktansvärt intensiv striker. Alves är på nedgång och hade han varit i sina glansdagar tror jag att pitbullen hade segrat, men de dagarna är förbi oss.

Vinnare: Alexey Kunchenko via T/KO 


RELATERAT: UFC Fight Night 136: Hunt vs. Oleinik – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...