Redaktionstipset: UFC on FOX 29: Poirier vs. Gaethje

✅ Vem vinner den spännande huvudmatchen mellan Dustin Poirier och Justin Gaethje? ✅ Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför nattens UFC Glendale!

I natt är det dags för UFC on FOX 29: Poirier vs. Gaethje (även kallad UFC Glendale), som äger rum i Glendale, Arizona.

Självklart är Redaktionstipset tillbaka där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan RomareJohan Taliercio och Sebastian Vendel-Martinez delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fyra matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


RELATERAT: UFC on FOX 29: Poirier vs. Gaethje – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Dustin Poirier vs. Justin Gaethje

Ashah Tafari

Ännu en match med Justin Gaethje – ännu en match som kan bli årets bästa. “The Highlight” bjuder alltid på extremt tuffa krig och denna gång ställs han mot Dustin Poirier, som själv är en väldigt underhållande fighter.

Det här är en jämn match som absolut kan sluta lite hursomhelst, men precis som många andra tippar jag på Poirier som vinnare. Jag blir inte förvånad om Gaethje lyckas avsluta matchen, men jag ger ändå fördelen till Poirier som jag ser som den smartare samt tekniskt bättre fightern.

Gaethje åkte senast på sin första förlust som proffs när han blev knockad av ett brutalt knä. Med hans sätt att fightas tror jag chansen är stor att det händer igen, framförallt nu när han möter en så pass tuff motståndare som “The Diamond”.

Vinnare: Dustin Poirier via T/KO (odds: 2.28).

Matias Andres

Poirier vs. Gaethje har alla ingredienser du behöver för en underhållande match som med största sannolikhet slutar i ett blodbad: två krigare som saknar förmågan att sluta press framåt. Gaethje har levt upp till alla förväntningarna men står inför ännu ett stort test i form av Poirier som sett mycket bra ut i sina senaste matcher. Det ska bli intressant att se om Gaethje kommer köra hårt på bensparkar som sitt primära vapen men i slutändan tror jag att Poiriers boxning kommer att bli alldeles för mycket för en ganska stillastående Gaethje.

Vinnare: Dustin Poirier via T/KO (odds: 2.28).

Stefan Romare

Denna match kommer garanterat bli våldsam då båda fighters konstant pushar framåt. Det ska bli intressant att se vem som backar först.

Poirier är mer polerad stående och har fler sätt att vinna, medan Gaethje har ett omänskligt driv och vinnarskalle. Poirier måste använda sin tekniska expertis för att göra så att Gaethjes “full fart framåt”-taktik inte fungerar.

Tyvärr åker nog Gaethje på sin andra förlust i rad – via avslut.

Vinnare: Dustin Poirier via T/KO (odds: 2.28).

Johan Taliercio

Gaethje är en galning som inte ger upp I första taget, men han kammade I sin senaste match hem sin första förlust någonsin efter en helt sanslös slugfest mot Eddie Alvarez. Samtidigt är Poirier i storform, och såg riktigt bra ut mot den tidigare mästaren Anthony Pettis senast.

Det här är en riktigt svårtippad match, men Gaethje visade sist att han kan bli avslutad av toppmotstånd med sin otroligt offensiva stil. Jag tror att “The Diamond” kan utnyttja detta och ta hem segern mot Gaethje, men det kommer kosta honom ett antal slagutbyten med “The Highlight”. Bered er på en sprakande tillställning.

Vinnare: Dustin Poirier via T/KO (odds: 2.28).

Sebastian Vendel-Martinez

En självklar ”Fight of the Night”-kandidat, Dustin Poirier vs Justin Gaethje lär bli en oerhört minnesvärd match. Gaethje har många sätt att vinna matchen, han har fantastiska bensparkar, skoningslös press och en kompromisslös fightingstil. Med det sagt, så ser jag Poirier som mer slipad och teknisk, en fighter som tar risker men inte onödiga sådana. Poirier borde vinna, om han fightas smart lär han göra det, och även om jag tror att han vinner bör ingen underskatta Gaethje.

Vinnare: Dustin Poirier via T/KO (odds: 2.28).


RELATERAT: Superoddset på Dustin Poirier – vinn 12 gånger pengarna hos Ohmbet!


Carlos Condit vs. Alex Oliveira

Ashah Tafari

Efter ett längre uppehåll återvände Carlos Condit senast under nyårsgalan och såg inte riktigt ut som sig själv. Nu ställs “The Natural Born Killer” mot Alex “Cowboy” Oliveira, som jag ser som en väldigt tuff motståndare för honom i det här läget.

Det är mycket möjligt att Condit har sett sina bästa dagar. Det är också möjligt att han bara hade en dålig dag senast. Hursomhelst är Oliveira ingen lätt match för någon. Oliveira stod senast för en av de bästa matcherna 2017, där han visserligen förlorade efter ett jämnt krig. Nu lär han vara hungrig och komma in aggressivt mot Condit.

Oliveira har bra kraft i sina slag, men Condit är tuff med en bra haka och jag tror att den här matchen kommer gå tiden ut. Kanske får vi se ännu ett spännande krig mellan dessa herrar.

Vinnare: Alex Oliveira via domslut (odds: 2.32).

Matias Andres

Det är jobbigt att se en veteran och favorit som Condit bjuda på en sådan underväldigande prestation som i matchen mot Magny. Condit såg inte ut som sig själv och ärligt talat så börjar han mer och mer kännas som en fighter som endast kliver in i buren för att kunna lösa in ännu en check. Jag önskar att vore annorlunda men jag har svårt att se att Condit mirakulöst hittar ON-knappen och hittar tillbaka till sina glansdagar. Oliveira är en hungrig fighter med stil och finess. Jag tror det kommer gå snabbt för brasilianaren att räkna ut den tämligen saktfärdiga Condit och slutligen ta hem domslutet.

Vinnare: Alex Oliveira via domslut (odds: 2.32).

Stefan Romare

My boy Carlos Condit mot cowboyen Alex Oliveira. Condit har inte varit så aktiv de senaste åren och har ena foten ut genom dörren. Oliveira kommer att ta varje cm som Condit ger honom och om Condit funderar på att sluta är inte Oliveira rätt motståndare att gå in halvhjärtat emot.

Förlorar Condit här finns det nog en risk att det är sista gången vi ser honom i oktagonen – men Oliveira känns som en motståndare Condit borde slå.

Vinnare: Carlos Condit via domslut (odds: 3.34).

Johan Taliercio

Den gode Condit imponerade inte alls i sin comeback mot Neil Magny senast, men sade att han inte kände sig direkt närvarande heller. Förhoppningsvis ser det bättre ut när han tar sig an “Cowboy” Oliveira, som hoppar in som sen ersättare.

Oliveira lämnar sig ofta öppen för slag, och kan Condit utnyttja detta ser jag framför mig att han kan avsluta brassen – men då gäller det att det är den riktige “Natural Born Killer” som dyker upp på lördag. Det får bara inte se ut som sist, men jag tror och hoppas ju alltid på Condit. Jag tippar lite med hjärtat här.

Vinnare: Carlos Condit via T/KO (odds: 6.13).

Sebastian Vendel-Martinez

Carlos Condit är inne på den tyngsta förlustsviten av sin karriär och har inte vunnit en match på flera år. Prestationen mot Neil Magny var under all kritik och ”The Natural Born Killer” kom aldrig riktigt igång. Det var dock hans första match på över ett år och han framstod som ringrostig. Nu mot Alex Oliveria verkar Condit ha hittat formen, och även om brassen kan hota så ser jag den flerfaldige titelutmanaren som bättre i alla avseenden. Condit vinner matchen såvida han lyckas hitta rytmen och distansen.

Vinnare: Carlos Condit via domslut (odds: 3.34).

Israel Adesanya vs. Marvin Vettori

Ashah Tafari

Israel Adesanya anses av många vara en av UFC:s mest lovande fighters just nu, trots att han endast har hunnit med en match i organisationen hittills. “The Last Stylebender” sätter nu sitt obesegrade matchfacit på spel mot en annan ung talang i form av Marvin Vettori, som lär blir ett tufft test för honom.

Vettori har visat att han kan avsluta matcher ståendes, men “The Italian Dreams” främsta styrkor ligger helt klart på marken. Adesanya är å andra sidan en kreativ striker av världsklass, som har exceptionell avståndsbedömning och ett bra flow i sina tekniker.

Vettori lär definitivt försöka få ner matchen till mattan och jag kommer troligen lyckas med en eller ett par nedtagningar. Men Adesanyas försvar är bra och han är snabb med att ta sig upp igen – och då blir det tufft på Vettori vars striking inte är på samma nivå.

Jag tror att Adesanya lyckas förlänga vinstsviten till 13 raka knockouts.

Vinnare: Israel Adesanya via T/KO (odds: 1.93).

Matias Andres

Det är inte svårt att se varför Adesanya är en klar favorit men jag tror att många undervärderar Vettori. Han må kanske inte vara organisationens mest stilfulla fighter men han har bra grundteknik och kraft i slagen. Adesanya är dock både kreativ och har ett högt fight-IQ som kommer att gagna honom. Vettori kan bli förutsägbar och speciellt när han börjar bli trött. Detta kommer att avgöras i de senare ronder.

Vinnare: Israel Adesanya via T/KO (odds: 1.93).

Stefan Romare

Det nya superstjärnan “The Last Stylebender” Adesanya tar sig an den tuffe italienaren Marvin Vettori. Vettori är well rounded och borde ha verktygen att inte bli utskämd i matchen mot Adesanya.

Trots att Vettori är duktig tror jag att Adesanyas vinstsvit fortsätter med hjälp av hans kreativa stående fighting och räckvidd. Vettori kommer förr eller senare ta ned det på marken, så nyckeln till denna match kommer nog att vara Adesanyas nedtagningsförsvar.

Vinnare: Israel Adesanya via T/KO (odds: 1.93).

Johan Taliercio

Det enda rimliga vore kanske att hoppa på hypetåget och tippa på en KO-seger för Adesanya, men jag tror att Vettori kommer ge honom en riktig överraskning den här matchen. Vettori är bättre än många tror. Italienaren kommer till matchen ordentligt revanschsugen efter att ha blivit “rånad” på segern i sin förra match mot Omari Akhmedov, där domarna valde att döma oavgjort efter tre ronder.

Vettori är stryktålig, och jag tror att han klarar av tre ronder mot Adesanya och krigar hem ett decision.

Vinnare: Marvin Vettori via domslut (odds: 4.57).

Sebastian Vendel-Martinez

I en spännande match mellan två unga talangen ser vi Israel Adesanya och Marvin Vettori kollidera. Vettori är definitivt den mer allsidige och kompletta fightern, medan Adesanya är explosiv och oförutsägbar. Vettori planerar att pressa sin motståndare och inte ge utrymme för oväntade attacker, men jag tror att Adesanyas stil förr eller senare ger utdelning innan italienaren lyckats ta kontroll över matchen.

Vinnare: Israel Adesanya via T/KO (odds: 1.93).

Michelle Waterson vs. Cortney Casey

Ashah Tafari

I huvudkortets första match får vi se “The Karate Hottie” – Michelle Waterson – ta sig an Cortney “Cast Iron” Casey. Denna stråviktsdrabbning är inte helt lätt att tippa, men jag har ändå mina aningar.

Casey kommer från en förlust, men det var å andra sidan efter ett jämnt delat domslut – medan Waterson å andra sidan har blivit tydligt besegrad i sina två senaste matcher. Frågan är hur mycket Waterson har kvar att ge mot divisionens topp och Casey kan bli ett mycket tufft test i det här läget.

Det lär bli jämnt, åtminstone stundvis, men jag ser ändå Casey som favoriten här och tror att hon lyckas kamma hem vinsten via domslut.

Vinnare: Cortney Casey via domslut (odds: 2.27).

Matias Andres

Jag gillar både Waterson och Casey men jag måste erkänna att Waterson är tämligen överskattad och hennes två vinster i UFC har kommit mot namn som inte väger särskilt tungt. Casey har i sin tur haft en skakig UFC-karriär med fler förluster än vinster men hon har hela tiden utvecklats och hennes sista match mot Felice Herrig kunde lika gärna ha gått till Casey. I slutändan tror jag att Casey kommer visa sig vara snäppet större och starkare än Waterson.

Vinnare: Cortney Casey via domslut (odds: 2.27).

Stefan Romare

My girl “Karate Hottie” mot en riktigt duktig Cortney Casey. Casey har haft många jämna matcher mot toppnamn och ändå inte blivit helt överkörd trots enhälliga domslutsförluster mot bland andra Claudia Gadelha och Felice Herrig.

Waterson har varit “hit-n-miss” i UFC med två raka förluster i sina senaste matcher mot mästarinnan Namajunas och topprankade Tecia Torres. Denna match kommer nog bli väldigt jämn och det tar emot i mitt Karate Hottie-hjärta att välja emot henne.

Vinnare: Cortney Casey via domslut (odds: 2.27).

Johan Taliercio

Det är lite kniven mot strupen för “The Karate Hottie”, som kommer till matchen mot Casey med två raka förluster. Jag tror inte att hon blir utkastad ur UFC vid en förlust, men för att finnas kvar som ett toppnamn i divisionen krävs det en seger, helst övertygande, i den här matchen.

Casey har haft det svårt när hon ställts mot stråviktens toppnamn, och jag tror att den här matchen kommer sluta på samma sätt som hennes fighter mot Felice Herrig och Claudia Gadehla – en taggad “Karate Hottie” tar hem segern via decision.

Vinnare: Michelle Waterson via domslut (odds: 3.00).

Sebastian Vendel-Martinez

Sett till rankningen bör Michelle Waterson vinna denna matchen mot Cortney Casey, men Watersons senaste förluster har varit mot fighters som satt mycket press på henne. Casey är en sådan fighter, som dessutom är stor för vitklassen med en bra räckvidd. Waterson är en underhållande fighter som är lätt att marknadsföra, men jag tror att Caseys grötiga stil och hårda press leder till seger.

Vinnare: Cortney Casey via domslut (odds: 2.27).


Ställningen i Redaktionstipset 2018

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018, där Ashah, Matias, Stefan, Johan och Sebastian delar med sig av sina tipsrader inför varje UFC-galas huvudkort:

Antal rätt:

  • 1. Matias Andres: 25 rätt, 23 fel
  • 2. Stefan Romare: 24 rätt, 24 fel
  • 2. Ashah Tafari: 23 rätt, 21 fel
  • 4. Johan Taliercio: 21 rätt, 23 fel
  • 5. Sebastian Vendel-Martinez: 8 rätt, 6 fel

Bäst procentsats:

  • 1. Sebastian Vendel-Martinez 57,1 % rätt
  • 2. Ashah Tafari: 52,2 % rätt
  • 3. Matias Andres: 52,0 % rätt
  • 4. Stefan Romare: 50,0 % rätt
  • 5. Johan Taliercio: 47,7 % rätt

Hur ser dina tips ut inför UFC on FOX 29?

Kategorier
ExklusivtRedaktionstipsetSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara