Redaktionstipset: UFC on FOX 30: Alvarez vs. Poirier 2

✅ Vem vinner returmötet - Eddie Alvarez eller Dustin Poirier? ✅ Kolla in redaktionens bettingtips och analyser inför UFC Calgary!

I kväll är det dags för den feta galan UFC on FOX 30: Alvarez vs. Poirier 2 (även kallad UFC Calgary), som går av stapeln i Calgary, Kanada.

Självklart är Redaktionstipset tillbaka där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan RomareJohan Taliercio och Sebastian Vendel-Martinez med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fyra matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


RELATERAT: UFC on FOX 30: Alvarez vs. Poirier 2 – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Eddie Alvarez vs. Dustin Poirier

Ashah Tafari

Returmatchen blir äntligen av! Sist var det jämnt, Dustin Poirier inledde starkt och tog kontroll över matchen – men Eddie Alvarez kom tillbaka och började själv ta över innan de otillåtna knäna satte stopp för en otroligt underhållande fight. Vem är egentligen den bättre fightern? Det får vi förhoppningsvis reda på i natt.

Detta är en otroligt svårtippad match där jag svajat fram och tillbaka flera gånger. Det kan verkligen gå hursomhelst. Men jag måste ju ge en slutgiltig förutsägelse.

Jag trodde verkligen att jag skulle välja Poirier i detta returmöte, han är yngre, kanske lite hungrigare och det var ju han som styrde majoriteten av den första matchen. Det är han jag har lutat åt större delen av tiden – men jag kommer ändå göra en vändning och tippa på Alvarez här.

Desto mer jag tänkt över det hela och analyserat dessa fighters så har jag kommit fram till att Alvarez har fler sätt att vinna på och möjligen är en något smartare fighter – även i de mest vilda fighterna. Titta bara på hans match mot Justin Gaethje, vissa kanske såg ett spännande krig och visst var det så – men det som gjorde Alvarez till vinnaren var lika mycket tuffhet som strategi och fight-IQ.

Jag ser helt enkelt Alvarez göra det lilla extra för att klara sig i längden och ta över sakta men säkert.

Detta kan gå tiden ut, men jag tror att ett sent avslut är troligare.

Vinnare: Eddie Alvarez via T/KO (odds: 3.00).

Matias Andres

Shit, Alvarez och Poirier. Om du har glömt deras första möte och vad de pysslat med efteråt så vill jag inte längre vara din kompis. Båda fighters har bjudit på otroliga matcher mot Justin Gathje och Poirier har även kammat hem en mycket imponerande vinst över den före detta mästaren Anthony Pettis. Både Alvarez och Porier växer från match till match men det är definitivt Poirier som utvecklas mer. Han har gått från en brawler till en mycket teknisk fighter med högt fight-IQ. Han har vad som krävs för att plocka isär Alvarez på nytt och denna gång göra det på ett definitivt sätt. Poirier är helt enkelt den bättre fightern och med fem ronder så kan han verkligen ta sig tid att finna de luckor han behöver.

Vinnare: Dustin Poirier via T/KO (odds: 2.25).

Stefan Romare

Denna match är otroligt svår att välja en vinnare i. Alvarez har aldrig någonsin förlorat ett returmöte – men han har samtidigt endast en gång rematchat någon av denna kaliber – mot Michael Chandler i Bellator. Poirier har alla verktyg för att vinna men Alvarez har alltid X-faktorn som gör att han skulle kunna vinna i princip vilken match som helst.

Trots att statistiken talar för Alvarez tror jag nog ändå att Poirier tar hem det.

Vinnare: Dustin Poirier via T/KO (odds: 2.25).

Johan Taliercio

Jag tror att Poirier har det som krävs för att besegra Alvarez. Jag har varit riktigt imponerad av “The Diamonds” senaste framträdanden och han var den som låg bäst till när det senaste mötet mellan de båda stoppades.

Jag tror att vi får se en fartfylld match, där Poirier hämtar hem en knockoutseger.

Vinnare: Dustin Poirier via T/KO (odds: 2.25).

Sebastian Vendel-Martinez

Äntligen kommer vi få se returmatchen mellan Dustin Poirier och Eddie Alvarez! Det första mötet bäddade för “Fight of the Night” innan de otillåtna knäna stoppade matchen. Nu när de möts än en gång lär de fortsätta där de slutade, den här gången med hela fem ronder – trots att det inte lär behövas.

Jag har inte imponerats alltför mycket av Alvarez i UFC, medan jag tycker att Poirier har hittat sitt livs bästa form och hans variation och tempo gör det oerhört svårt för motståndarna. I det första mötet såg Poirier bättre ut, och jag förväntar mig att han kommer fortsätta göra det.

Vinnare: Dustin Poirier via T/KO (odds: 2.25).

Jose Aldo vs. Jeremy Stephens

Ashah Tafari

Många tror att Jose Aldo är en skugga av vad han en gång var och om man ser till faktumet att han har förlorat tre av sina fyra senaste matcher så finns det visst bevismaterial för att underbygga det argumentet. Om man däremot är lite mer nyanserad så kan man samtidigt betona att förlusterna kom mot Conor McGregor och Max Holloway – och att han däremellan såg otroligt bra ut i sin returmatch mot Frankie Edgar.

Kanske är McGregor och Holloway helt enkelt bättre fighters, oberoende av huruvida Aldo är på väg ner eller ej?

Frågan är samtidigt hur Aldos psyke har påverkats av att bli så tydligt besegrad och avslutad två gånger i rad för första gången i karriären. Han har dessutom börjat snacka om pension en hel del vilket bör vara en varningsklocka. Och om man ställer det mot Jeremy Stephens momentum och imponerande vinstsvit så kan man trots allt konstatera att detta inte är en helt lätt match att tippa (som de flesta MMA-matcher på denna nivå, det vill säga).

Jag tror att vi kommer få se en jämn och underhållande match där bägge fighters finner viss framgång. De lär känna av varandra lite men sedan kommer det smälla. Jag skulle kunna se vägar till vinst för bägge fighters – men våldsamheten som Stephens har i sig gör det ändå svårt att inte se honom som segrare i slutändan.

Det lär inte bli ensidigt – men när avslutet väl kommer blir det troligtvis brutalt.

Vinnare: Jeremy Stephens via T/KO (odds: 3.00).

Matias Andres

Det är deprimerande att höra folk prata om Jose Aldo som att han är en före detting. Han fick Frankie Edgar att se ut som en amatör i sin senaste vinst och i han såg mycket skarp ut i sina senaste matcher mot Holloway, tills han tappade farten och kraschade. Stephens kommer inte tömma honom på energi på samma sätt och kommer att ha en mycket bättre stil som kan komma att ta fram det bästa ur Aldo. Jag hoppas bara att “Scarface” implementerar fler sparkar i sin arsenal den här gången, det kan komma att bli vägen för framgång för brasilianaren.

Vinnare: Jose Aldo via T/KO (odds: 7.98).

Stefan Romare

Har svårt att se hur denna matchen inte kommer att bli fight of the night. Båda två är otroligt aggressiva muay thai strikers och enligt Andre Pederneiras (före detta huvudtränare på Nova Uniao), har Aldo tränat mycket thaiboxning inför denna match.

Stephens har mer erfarenhet än Aldo och känns även mer hungrig. Det kommer bli en tuff och jämn match där vem som helst kan vinna, men Stephens övertag i slagstyrka känns som den avgörande faktorn i denna match.

Vinnare: Jeremy Stephens via T/KO (odds: 3.00).

Johan Taliercio

Jose Aldo har sett ut som en slagen man i sina senaste möten med Max Holloway, och det känns inte som att det enbart beror på att Holloway har hans nummer – jag tror att det fortfarande är McGregor-förlusten som spökar.

Stephens har sett riktigt bra ut i sina tre senaste matcher – tillräckligt bra för att kunna avsluta Aldo.

Vinnare: Jeremy Stephens via T/KO (odds: 3.00).

Sebastian Vendel-Martinez

Den forne kungen av fjädervikt är tillbaka! Jose Aldo återvänder i sin första match som inte är om en titel sedan 2009. Han har haft det oerhört tufft med knockoutförluster i tre utav sina fyra senaste matcher. Han ställs mot hårdingen Jeremy Stephens sun å andra sidan vunnit tre raka.

Det är det mentala som kommer avgöra här då Aldo rent tekniskt är den bättre fightern, men om han inte är sig själv och knockoutförlusterna spökar kommer det att sluta illa för den forne mästaren. Jag har velat mycket, men i slutändan tror jag att Stephens tempo blir för mycket, och sänker Aldos självförtroende.

Vinnare: Jeremy Stephens via domslut (odds: 3.73).

Joanna Jedrzejczyk vs. Tecia Torres

Ashah Tafari

Joanna Jedrzejczyk är inte längre obesegrad och jag gillar inte riktigt hur den forne mästarinnan har haft så pass svårt att acceptera det faktumet – och kommit med otaliga ursäkter. Men å andra sidan kanske det visar att hon fortfarande är lika tävlingsinriktad och självsäker – även om förnekelse kanske inte är det bästa framgångsreceptet.

Nåväl, Jedrzejczyk är nu tillbaka för sin första trerondare på länge och även om Rose Namajunas visade sig vara bättre än henne – så finns det ingen anledning att tro att Tecia Torres blir något större hot. Enligt mig är det en tydlig nivåskillnad på dessa fighters och oddsen reflekterar min uppfattning.

Jedrzejczyk lär kontrollera alla tre ronder för att ta hem en dominant domslutsvinst och därmed bevisa att hon är långt ifrån färdig som toppfighter i divisionen.

Vinnare: Joanna Jedrzejczyk via domslut (odds: 1.50).

Matias Andres

Aaaaa, Joanna “Champion”. Det finns få kvinnor som kan få mig lika exalterad som denna polska och hennes grandiosa ego som endast matchas av hennes kickboxningförmåga. Hon är snabb, hon är teknisk och hon har fotarbetet att bjuda upp”Tiny Tornado” i en dans som kommer lämna Torres vänd bak-och-fram. Torres saknar kraften för att avsluta den före detta polska mästarinnan och jag tror istället att vi kommer få se en Vintage-Joanna där hon efteråt ber om ännu en titelmatch. Hon behöver bara vänta på att Andrade kör över Karolina och Namajunas så kommer hon få som hon vill.

Vinnare: Joanna Jedrzejczyk via domslut (odds: 1.50).

Stefan Romare

Joanna har inte riktigt varit på topp sedan hon avslutades av mästarinnan Rose Namajunas. Torres förlorade senast mot Jessica Andrade som Jedrzejczyk redan besegrat.

Torres styrka ligger i stående biten och hennes snabba fotarbete, dock tror jag inte detta kommer att funka mot Joanna som är på en annan nivå. Det kommer bli ett krig och Joanna kommer ta sig segrande ur striden.

Vinnare: Joanna Jedrzejczyk via domslut (odds: 1.50).

Johan Taliercio

Trots att Joanna har två raka förluster mot Namajunas är hon fortfarande på en högre nivå än en fighter som Tecia Torres. Det här bör bli en promenadseger för polskan, som verkligen är revanschsugen efter att ha förlorat titeln. Trots att Joannas haka kanske kan tyckas vara ganska svag har Torres aldrig vunnit någon seger via knockout, så det känns som att den tidigare mästarinnan går ganska säker.

Vinnare: Joanna Jedrzejczyk via domslut (odds: 1.50).

Sebastian Vendel-Martinez

I ännu en match där en före detta UFC-mästare försöker hamna i vinstkolumnen återvänder Joanna Jedrzejczyk mot Tecia Torres. Jedrzejczyks senaste match mot Rose Namajunas var väldigt jämn och hon gjorde en stark insats trots förlust. Torres är intensiv, aggressiv och skicklig, men stående kommer polskan kunna föra matchen.

Vinnare: Joanna Jedrzejczyk via domslut (odds: 1.50).

Alexander Hernandez vs. Olivier Aubin-Mercier

Ashah Tafari

Alexander Hernandez är “the next big thing” i lättvikt. Han har extremt mycket potential att gå riktigt långt och bli en stor stjärna. Han må bara ha gjort sin UFC-debut hittills, men där avslutade han en topp 15-rankad fighter i den mest fullspäckade divisionen i brutal stil på åtta dagars varsel och det säger en hel del.

Oliver Aubin-Mercier är tuff fighter som ständigt utvecklar sig och lyckas han implementera en smart gameplan skulle han kunna jobba metodiskt för att sega ner matchen och vinna på poäng. Men jag ser det som mycket mer sannolikt att en hungrig Hernandez kommer ut aggressivt, explosivt och får jobbet gjort tidigt.

Hernandez har det där lilla extra, “the it factor” och är otroligt självsäker. Honom kommer vi få se mycket av framöver – kanske till och med med ett bälte runt midjan om några år.

Vinnare: Alexander Hernandez via T/KO (odds: 5.00).

Matias Andres

Man kunde knappast fått en bättre start på sin UFC-karriär än Hernandez. Hoppar in som sen ersättare och får möta en rankad motståndare. 42 sekunder efter att ljudsignalen ljudit så säger det pang och han har knockat Beneil Dariush. Nu möter han “The Canadian Gangster” Aubin-Mercier och den här gången är det Hernandez som är rankad. Aubin-Mercier är en väldigt talangfull grappler som dessutom har en riktig bonnastyrka. Hernandez är ingen duvunge på mattan men Aubin-Mercier är helt enkelt på en annan nivå.

Vinnare: Oliver Aubin-Mercier via submission (odds: 3.40).

Stefan Romare

Alex “The Great” Hernandez kom med mycket hype bakom sig till UFC där han släckte veteranen Beneil Dariush efter bara 42 sekunder. Han tar sig an Olivier Aubin-Mercier som kommer från fyra raka vinster.

En svårtippad match mellan två lovande talanger. Hernandez slagstyrka är nog hans främsta vapen medan Aubin-Mercier nog vill använda sin brottning som väg till vinsten.

Frågan är vem som får sin vilja igenom?

Vinnare: Oliver Aubin-Mercier via domslut (odds: 2.74).

Johan Taliercio

Alexander “The Great” imponerade i sin UFC-debut men tar sig nu an Aubin-Mercier, som jag anser vara en av UFC:s mest spännande fighters just nu. Det här har alla förutsättningar för att bli en riktigt spännande match, som jag tror att Aubin-Mercier kommer kunna ta hem via domslut.

Vinnare: Oliver Aubin-Mercier via domslut (odds: 2.74).

Sebastian Vendel-Martinez

Kan Alexander Hernandez leva upp till sin briljanta debut där han knockade topprankade Beneil Dariush? Olivier Aubin-Mercier har hela fyra raka segrar i ryggen hon kommer definitivt inte se förbi Hernandez, som jag tror kommer få problem mot den underskattade kanadensaren.

Vinnare: Oliver Aubin-Mercier via domslut (odds: 2.74).


Ställningen i Redaktionstipset 2018

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018:

Antal rätt:

  • 1. Ashah Tafari: 66 rätt, 46 fel
  • 2. Matias Andres: 63 rätt, 53 fel
  • 3. Stefan Romare: 59 rätt, 50 fel
  • 4. Johan Taliercio: 58 rätt, 48 fel
  • 5. Sebastian Vendel-Martinez: 47 rätt, 35 fel

Bäst procentsats:

  • 1. Ashah Tafari: 58,9 % rätt
  • 2. Sebastian Vendel-Martinez: 57,3 % rätt
  • 3. Johan Taliercio: 54,7 % rätt
  • 4. Matias Andres: 54,3 % rätt
  • 5. Stefan Romare: 54,1 % rätt

Förra året hade Matias Andres flest rätt.


Hur ser dina tips ut inför UFC Calgary?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...