“Mad Dog” förklarar – därför vägrade han ta emot segern i comebacken

✅ MMA-ikonen gick politiskt laddad match ✅ "Domaren ville lyfta upp min hand, men ..."

Under lördagens AK Fighting Championship 2 i Solnahallen fick vi se den svenske MMA-legendaren och UFC-veteranen Reza Madadi återvända till buren. Dock inte för en MMA-fight – istället gick han en politiskt laddad supermatch i no gi-grappling, mot israelen Moshe Ben Shimol.

Madadi – som är född i Iran – ville genom detta sända ett budskap om kärlek och respekt och visa att idrott ska kunna hållas isär från politik och religion. Detta mot bakgrund av det spända läget mellan Iran och Israel, som bland annat lett till att iranier förbjudits att tävla mot israeler på stora sportmästerskap.

De två grapplades i tio minuter, där “Mad Dog” var den som hade dominant position genom nästan hela matchen. Ingen lyckades avsluta på submission – men efter full tid skulle Madadi erhålla segern på poäng. Detta innan han själv avsade sig vinsten och matchen istället utropades som oavgjord.

– Jag vann. Domaren ville lyfta upp min hand. Domarna sa att eftersom jag hade dominant position hela matchen skulle de utse mig till vinnare. Men jag tyckte att alla var vinnare, och det fanns ingen förlorare. Så jag lät dem inte, jag ville liksom lyfta upp bådas händer. Så var det, förklarar Reza “Mad Dog” Madadi i en exklusiv intervju med MMAnytt efter matchen.

Efteråt utbytte de båda tröjor, kramades om och fortsatte att markera för gemenskapen som ju var poängen med hela matchen.

Se intervjun ovan för att höra mer om Madadi och hans tankar kring matchen, en potentiell MMA-comeback och mer! Mitt i intervjun gästas vi även av monstertalangen Khamzat Chimaev, som höjs upp som en framtida UFC-mästare av Madadi, Alexander Gustafsson och flera andra på Allstars Training Center.


Mer om Reza Madadi på MMAnytt:


Lyssna även på MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez engelska intervju med Madadi här:

Glöm inte att prenumerera på våra YouTube-kanaler – MMAnytt och MMAnytt TV – för fler exklusiva MMA-videos!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtReza MadadiSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...