Sadibou Sy
Foto: PFL / Mazdak Cavian-MMAnytt

MMAnytt avslöjar: Svensken klar för ny miljonturnering!

✅ Sadibou Sy bjuds in till ny säsong - efter succén

Sadibou Sy blir en av deltagarna i den andra upplagan av PFL:s stora miljonturnering. Det kan MMAnytt exklusivt avslöja, efter att ha fått nyheten bekräftad av flera källor nära situationen.

Sy, som tränar på Pancrase Gym i Stockholm, tävlade förra året som mellanviktare. Men i år kommer svensken gå ner till weltervikt. Detta eftersom organisationen slopar mellanviktsklassen får den kommande säsongen.

Tre andra welterviktare har sedan tidigare bekräftats för säsongen. Den ena är mästaren Magomed Magomedkerimov, som gick segrande ur förra årets welterviktsturnering. Den andra är finalisten Ray Cooper III och den tredje är mellanviktsmästaren Louis Taylor, som precis som Sy går ner en viktklass.

Sadibou Sy knockade UFC-veteran spektakulärt

2018 års säsong blev på många sätt en succé för Sy, som tog sig hela vägen till semifinal i turneringen. Längs vägen dit säkrade han bland annat en spektakulär knockoutvinst mot den tidigare UFC-fightern Caio Magalhaes, efter att ha fått in en klockren huvudspark.

Sy står i dagsläget med ett professionellt matchfacit på sju segrar, fyra förluster och en oavgjord match.

PFL – säsong 2: Så ser schemat ut

Den andra säsongen av PFL kommer, precis som den första, inkludera sex olika divisioner – där 16 fighters per viktklass gör upp. Skillnaden för i år är att mellanvikt – där Sy tävlade förra året – ersätts av en kvinnlig lättviktsdivision.

De viktklasserna som nu är med är på herrsidan är alltså fjädervikt, lättvikt, weltervikt, lätt tungvikt och tungvikt – medan damerna bjuds in i en lättviktsdivision. På damsidan ser vi den tidigare OS-medaljören och obesegrade MMA-stjärnan Kayla Harrison, UFC-veteranen Sarah Kaufman och en rad andra namn göra upp.

Schemat för säsongen ser ut som följande:

  • Gruppspelet: 9 maj, 23 maj, 6 juni, 11 juli, 25 juli samt 8 augusti
  • Slutspelet: Tre kvällar som avslöjas vid senare tillfälle
  • Finalerna: 31 december

10 miljoner dollar står på spel

Totalt står tio miljoner dollar på spel i turneringen. Prispengarna för varje viktklass delas ut enligt följande modell:

  • Mästarna: 1 miljon dollar (ca. 8,4 miljoner kronor)
  • Förlorarna i finalerna: 200 000 dollar (ca. 1,7 miljoner kronor)
  • Förlorarna i semifinalerna: 100 000 dollar (ca. 840 000 kronor)
  • Förlorarna i kvartsfinalerna: 50 000 dollar (ca. 420 000 kronor)

PFL:s andra säsong kommer att sändas på ESPN:s plattformar i USA. Var man kommer kunna se galorna i Sverige är i skrivande stund oklart.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara