Se liveintervjun med Serdar Altas som återvände stort till vinstkolumnen!

Publicerat av MMAnytt.se Lördag 7 december 2019

Serdar Altas tillbaka i segerspåret – vinner på Superior Challenge 20!

✅ Svenske världsmästaren vinner mot peruanen!

I den tredje MMA-matchen på Superior Challenge 20 fick vi precis se svenske Serdar Altas, tidigare landslagsfighter och världsmästare, ta sig an peruanen Wilbert Huaman.

Det blev en match som svängde fram och tillbaka, men i slutändan var Altas den som lyckades återvända till segerspåret via domslut efter full tid.

Så här skriver MMAnytts Johan Taliercio i sin play-by-play-rapportering:

Flugvikt: Se Serdar Altas vs. Wilbert Huaman Pe

Rond 1:

Serdar får in en legkick, och Huaman svarar med en egen. Huaman får ner Serdar, som dock snabbt är uppe. De båda clinchar och Serdar trycker upp Huaman mot buren. Serdar får in några fina knän och trycker sedan ner Huaman, som dock snabbt är uppe.

De båda fortsätter clinchas mot buren, och Serdar får in flera knän. Huaman lyckas dock lyfta Serdar och ta ner honom. Serdar tar sig dock snabbt upp mot burstaketet, och Huaman går för en till nedtagning men misslyckas. Serdar avlossar en ordentlig slagserie som får Huaman att vackla till, och trycker därefter upp Huaman mot staketet.

Serdar får ner Huaman och jobbar med slag ovanifrån ur full gard. Serdar pressar ner peruanen och delar ut slag mot kropp och huvud. Serdar går över till halvgard och delar ut grund and pound mot en kämpande Huaman. Serdar lyckas ta Huamans rygg, och får in en riktigt fin rear naked choke som ser ut att sitta stenhårt – men Huaman klarar sig till rondens slut.

MMAnytts rondvinnare: 10-9 Serdar Altas

Rond 2:

Serdar inleder med en fin legkick och följer upp med några slag. Serdar går in med flera slag och pressar upp Huaman mot buren. Serdar får in en nedtagning, och Huaman håller en giljotin med Serdar tar sig loss. Nu pressar Serdar ovanifrån med slag och kommer nästan in i mount, men Huaman lyckas ta sig upp.’

Serdar får återigen ned Huaman, som återigen håller en giljotin. Serdar lyckas ta sig loss, och fortsätter med ground and pound i flera minuter innan Huaman till sist lyckas ta sig upp. Huaman går för en double leg, och får till sist ner Serdar efter lite svårigheter.

Serdar är snabbt uppe, och Huaman pressar honom mot buren. Huaman får in en rejäl nedtagning, men Serdar är återigen snabbt uppe och vänder på steken med en egen nedtagning. Nu är det Serdar som återigen pressar med slag ovanifrån, ända till rondens slut.

MMAnytts rondvinnare: Jämnare än första, men 10-9 Serdar Altas. Sammanlagt 20-18 Serdar Altas

Rond 3:

Serdar får in en träff, och pressar Huaman mot buren. Huaman lyckas vända och nu är det peruanen som pressar svensken mot burstaketet. Huaman lyckas ta ner Serdar, som dock snabbt tar sig upp med hjälp av staketet. Huaman stampar mot Serdars tår, och får sedan återigen ner svensken.

Huaman lyckas ta Serdars rygg, men Serdar vänder om och hamnar överst. Serdar sitter nu i full gard och pressar Huaman och delar ut lite ground and pound. Serdar går över till halv gard och plattar ut Huaman. Serdar fortsätter pressa, Huaman går återigen för en giljotin och lyckas sedan ta sig upp, men Serdar tar sig loss och trycker upp Huaman mot buren innan svensken återigen hamnar överst efter en scramble.

Huaman lyckas dock vända, och är nu den som är överst i full gard. Peruanen får dock inte in några vidare träffar, och Serdar lyckas ta sig upp. Huaman håller dock ett giljotingrepp, innan han går för en sista nedtagning som lyckas.

MMAnytts vinnare: Huaman 10-9, sammanlagt 29-28 Serdar Altas

 

Officiellt resultat: Serdar Altas vinnare via enhälligt domslut

Se MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez exklusiva segerintervju med Altas i videon ovan!

 

Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara