Foto: Alex Wayne

Superior Challenge 12 – David Bielkheden: “Jag hoppas på UFC”

David Bielkheden vann sin match på enhälligt domslut. Mmanytt har gjort en segerintervju du kan se nedan.

Såhär beskrevs matchen genom mmanytts liverapportering:

Rond 1

Bielkheden träffar med en fin benspark. McKenzie får fördel av clinchen och träffar med ett hårt knä mot svenskens kropp. Bielkheden träffar med slag mot kroppen och följer upp med flera slag mot huvudet. Amerikanen är skakad och försöker få avstånd men Bielkheden är beslutsam och fortsätter ösa på med slag ståendes. McKenzies munskydd har gått så domaren bryter matchen tillfälligt och under tiden är amerikanen nära att spy i ringen. Båda utbyter sedan slag innan svensken får in en fin nedtagning och hamnar överst på mattan men amerikanens försvar är starkt så fighten blir ståendes igen och väl där landar Bielkheden en hård kroppspark. Svenskens rond helt klart.

Rond 2

Bielkheden pressar McKenzie upp mot buren och landar flera slag. Återigen tar Bielkheden ned amerikanen men ett underligt ögonblick uppstår när McKenzies tar i svenskens byxor och båda fighterna slutar slåss innan domaren säger ”C’mon let’s fight”. McKenzie tar sig upp men Bielkheden får underhooks i clinchen. Han tar återigen ned sin motståndare och McKenzie får ta flera slag på marken. De rullar runt ordentligt på marken och Bielkheden håller i ett huvudlås i cirka 30 sekunder innan matchen blir ståendes igen. Amerikanen landar bra knän mot kroppen men blir för tredje gången i ronden nedtagen. Bielkheden i halvguard men McKenzie hindrar honom från att få en mer dominant position. Ronden slutar med att Bielkheden går för ett armlås från botten men den sitter inte.

Rond 3

McKenzie landar en fin rak höger men svensken landar flera slag som replik. McKenzie lyckas fälla Bielkheden så att han till slut får vara överst på mattan. Amerikanen landar ett par hårda armbågar i full guard. Amerikanen behöver avsluta fighten men han verkar inte ha tillräckligt med energi kvar och det händer inte så mycket. Bielkheden lyckas svepa McKenzie och befinner sig i halvguard. McKenzie återgäldar svepningen och han ligger i Bielkhedens fulla guard och landar slag men de är inte särskilt många. Efter att ha uthärdat amerikanens slag vänder Bielkheden och lyckas brotta omkull sin motståndare och matchen slutar med Bielkheden ovanför McKenzie.

Resultat: David Bielkheden besegrar Cody McKenzie via ett enhälligt domslut.

Foto: Alex Wayne

Kategorier
Exklusivt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
6 Kommentarer
 • Brocowich
  16 May 2015 at 10:08

  Måste vara surt att sakna knockout power, vilket jag trodde David hade. Sen tycker jag David såg lite trött ut mot slutet, låg och vilade..

  Dock kul att han vann..

 • arne_w
  16 May 2015 at 11:16

  David föll tyvärr in i Codys plan och slog ut sig lite i rond 1 och 2, dock hade han ju redan säkrat vinsten inför r3 så det gjorde ju inget för resultatet… men det ser minst sagt märkligt ut när pommefrites-cody tar toppen å manglar armbågar mot en flåsande topptränad rippad och solbränd Bielkheden.

  • DannyBoy
   19 May 2015 at 07:25

   Han påstod att han vilade.

   Jag gillar svenskar i ufc, men han har haft sin chans känns det som. Såg inte alls bra ut mot cody, är typ 36 år, åkt fast för roids och är en av få som blivit tappad av slag i ufc. Tror inte Joe Silva ringer

 • Macroscope
  17 May 2015 at 09:32

  Han glömde nämna Marcus Davis

 • ecke
  17 May 2015 at 05:17

  cody mckenzie, vilket skämt, ser ut som en avdankad luffare med ölmage o chipstuttar, om man inte kan avsluta ett sådant misslyckande har man inte på mma scenen att göra

 • ecke
  17 May 2015 at 05:20

  dessutom hoppa cody upp två viktklasser på kort notis, mot en förberedd rippad david, ändå bättre kondis, pinsamt

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...