Foto: Alex Wayne

Superior Challenge 12 – David Bielkheden: “Jag hoppas på UFC”

David Bielkheden vann sin match på enhälligt domslut. Mmanytt har gjort en segerintervju du kan se nedan.

Såhär beskrevs matchen genom mmanytts liverapportering:

Rond 1

Bielkheden träffar med en fin benspark. McKenzie får fördel av clinchen och träffar med ett hårt knä mot svenskens kropp. Bielkheden träffar med slag mot kroppen och följer upp med flera slag mot huvudet. Amerikanen är skakad och försöker få avstånd men Bielkheden är beslutsam och fortsätter ösa på med slag ståendes. McKenzies munskydd har gått så domaren bryter matchen tillfälligt och under tiden är amerikanen nära att spy i ringen. Båda utbyter sedan slag innan svensken får in en fin nedtagning och hamnar överst på mattan men amerikanens försvar är starkt så fighten blir ståendes igen och väl där landar Bielkheden en hård kroppspark. Svenskens rond helt klart.

Rond 2

Bielkheden pressar McKenzie upp mot buren och landar flera slag. Återigen tar Bielkheden ned amerikanen men ett underligt ögonblick uppstår när McKenzies tar i svenskens byxor och båda fighterna slutar slåss innan domaren säger ”C’mon let’s fight”. McKenzie tar sig upp men Bielkheden får underhooks i clinchen. Han tar återigen ned sin motståndare och McKenzie får ta flera slag på marken. De rullar runt ordentligt på marken och Bielkheden håller i ett huvudlås i cirka 30 sekunder innan matchen blir ståendes igen. Amerikanen landar bra knän mot kroppen men blir för tredje gången i ronden nedtagen. Bielkheden i halvguard men McKenzie hindrar honom från att få en mer dominant position. Ronden slutar med att Bielkheden går för ett armlås från botten men den sitter inte.

Rond 3

McKenzie landar en fin rak höger men svensken landar flera slag som replik. McKenzie lyckas fälla Bielkheden så att han till slut får vara överst på mattan. Amerikanen landar ett par hårda armbågar i full guard. Amerikanen behöver avsluta fighten men han verkar inte ha tillräckligt med energi kvar och det händer inte så mycket. Bielkheden lyckas svepa McKenzie och befinner sig i halvguard. McKenzie återgäldar svepningen och han ligger i Bielkhedens fulla guard och landar slag men de är inte särskilt många. Efter att ha uthärdat amerikanens slag vänder Bielkheden och lyckas brotta omkull sin motståndare och matchen slutar med Bielkheden ovanför McKenzie.

Resultat: David Bielkheden besegrar Cody McKenzie via ett enhälligt domslut.

Foto: Alex Wayne

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Exklusivt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.