Svenske ordningsvakten hyllas av Gracie – efter virala videon

✅ Nu erbjuds Per gratis BJJ-träning

Efter att MMAnytt delade ett klipp från Kanal 5-serien Tunnelbanan har videon blivit viral. Nu får ordningsvakten Per Bäckvall även hyllningar från internationellt håll, för sitt exceptionella ingripande där här stoppade ett pågående slagsmål med en galen nedtagning och ett mästerligt fotsvep.

“Vi i den här branschen är ganska vana att bli kritiserade oavsett vad vi gör, mycket tack vare fördomar. Så det här blev ju något av en frisk fläkt tycker jag,” sa Per Bäckvall bland annat när MMAnytt kontaktade honom.


LÄS MER: MMA-tränade ordningsvakten hyllas för sitt skickliga agerande: “Roligt att läsa att folk gillar det”


Erbjuds gratis Gracie-träning

Nu har klippet nått den välkända och vida respekterade BJJ-instruktören Rener Gracie, som hyllar Bäckvall och erbjuder honom gratis träning på Gracie Jiu-Jitsu Luleå. Bäckvall får även ett gratis deltagande i en GST-kurs (Gracie Survival Tactics).

Kolla in Gracies fina hälsning till Bäckvall (via Instagram):

Någon annan som fått syn på klippet är MMA-analytikern Robin Black, som nyligen gjorde en så kallad “One Minute Breakdown” av ingripandet (via Twitter):

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara