Svenske UFC-domaren slår tillbaka – efter kritiken: “Säg det face to face”

✔ Försvaret: "Stå inte bara där - det är inte fighting"

Kevin Sataki skrev nyligen historia som den förste nordiske domaren att döma en titelfight, i mötet om det vakanta bältet i lätt tungvikt mellan Jan Blachowicz och Dominick Reyes.

Dessutom hamnade han mitt i ett viralt klipp då han dömde fajten mellan Impa Kasanganay och Joaquin Buckley, där den senare stod för vad många kallar “århundradets knockout”.

LÄS MER: Kevin Sataki: “Jag tänkte bara, kommer han göra något galet nu?”

Kevin Sataki: “Säg det face to face”

Sataki har dock fått en del kritik för sin speciella domarstil. Vissa anklagar honom för att ta för mycket plats i buren, eftersom han ofta väljer att ställa upp eller separera fajters när han tycker att det händer för lite.

Nu väljer han att försvara sig – särskilt mot dem som menar på att han vill synas i rampljuset.

– Folk säger att jag vill ta plats, och att jag vill synas. Till och med mina egna kollegor och landsmän klagar på att jag “gör massa tecken i TV”. De säger att jag borde bli skådis eller vara med i “Big Brother”. Det är så pinsamt så att man skäms. Vill du säga något till mig så säg det face to face så kan vi prata om det, säger Sataki till till MMA-reportern Ashah Tafari.

Sataki menar att många tror att man vill ta plats och vara dryg, när det i själva verket handlar om att man måste ha pondus som matchdomare.

– Jag säger alltid att man måste fortsätta jobba om man vill vara i samma position. Visa mig att du vill vara där, fortsätt jobba. Jag kommer att sära på er annars, säger Sataki.

Han påpekar också att han alltid är väldigt verbal och förklarar hur det ligger till för de som fajtas.

– Det här är saker vi har pratat om i omklädningsrummet innan. Jag har sagt till dem att om de exempelvis vill vara i clinch så måste de jobba. Stå inte där och bara håll – det är inte fighting, avslutar UFC-domaren.

Se hela intervjun med Kevin Sataki i spelaren nedan!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara