Tobias Harila (vänster) och Giannis Michalopoulos (höger).

Talangen drar sig ur – hånas av motståndaren: “Skulle blivit förnedrad”

✅ Skulle ha mötts på Superior Challenge 19 ✅ Managers i ordkrig: "Antingen så är det av ren rädsla, eller så..."

Tobias Harila vs. Giannis Michalopoulos kommer inte längre bli av på Superior Challenge 19.

För lite över två veckor sedan kunde MMAnytt exklusivt rapportera att matchen planerades för storgalan på Cirkus. Men nu kan vi avslöja att Harila drar sig ur galan.

Tobias Harila: “Har inte läkt så snabbt som jag trodde”

Talangen, som tränar på Västerås Fight Club, förklarar själv att hans handskada inte har läkt riktigt ordentligt sedan senaste matchen.

– Handen har inte läkt riktigt så snabbt som jag trodde. Jag har inte kommit igång med sparring ännu och kan inte ens brottas fullt ut. Så det är inte top notch liksom. Jag ska till sjukhuset på tisdag och dubbelkolla om allt är som det ska, för den klickar liksom och känns sladdrig ibland. Så det är anledningen till att matchen inte blir av på Superior Challenge 19, säger Tobias Harila till MMAnytt.

“Bad Intention” fortsätter och menar att han fortfarande vill möta Michalopoulos – och föreslår att matchen istället skjuts upp till hemmagalan Fight Club Rush 5, som planeras för sensommaren.

– Jag har varit väldigt tydlig med mitt management att jag ska ha den matchen. Bara att vi lägger den på Fight Club Rush 5 istället. Så jag avbokar Superior Challenge men bokar om matchen till nytt datum istället. Jag vill hypa upp den där matchen och jag bara måste uppleva när den här killen vill stänga min stora mun. Jag är väldigt förväntansfull och måste ta reda på om så blir fallet eller om vi får se en annan utgång, förklarar han.

Giannis Michalopoulos: “100 procent säker – han är inte skadad”

Någon som inte tror på Harilas förklaring är just den tilltänkte motståndaren Michalopoulos. Han påstår istället att handskadan redan är läkt – men att “verkligheten kom ikapp” Harila…

– Jag är 100 procent säker på att han inte är skadad, handen han skyller på har läkt för längesen. Det är bara att verkligheten kom ikapp honom – han skulle bli förnedrad framför alla! Därför tog han den enkla vägen ut, säger Giannis Michalopoulos till MMAnytt.

Greken, som representerar Stockholmsklubben Allstars Training Center, hoppas att Harilas avhopp inte behöver innebära att han också tas bort från matchkortet.

– Jag hoppas fortfarande att Superior Challenge behåller mig på kortet och fixar nytt motstånd. För är det något jag garanterar så är det fyrverkerier – fast i världsklass och inte på amatörnivå som Tobias, fortsätter han.

View this post on Instagram

EFL ACADEMY My second mma fight 💪🥇

A post shared by Giannis Michalopoulos (@thenaturalmichalopoulos) on


LÄS MER: Obesegrade stjärnskottet hånar Tobias Harila: “Han har en stor käft”


Majdi Shammas: “Har haft det här på känn…”

Michalopoulos manager, Majdi Shammas, håller med sin klient. Han misstänker dessutom att det här kan vara planerat från början. Alltså att matchen skjuts upp för att Fight Club Rush ska kunna åka snålskjuts på hypen.

– Jag har haft det här på känn ända sedan ni på MMAnytt gick ut med nyheten. Jörgen dementerade att det var klart när det var sex veckor kvar till match, vilket var konstigt, säger Majdi Shammas och fortsätter:

– Folk från Västerås är nyfikna på Giannis och har säkert hört det ena eller det andra om honom. Antingen så är det av ren rädsla, vilket jag har förståelse för, eller så är det så att FCR utnyttjat situationen för att flytta matchen och skapa hype för deras egna gala. Vilket ej är så schysst mot Superior Challenge.

Jörgen Hamberg: “Spelar ingen roll – vi kan skita i det”

MMAnytt kontaktar Jörgen Hamberg, Harilas tränare som även ligger bakom Fight Club Rush, för att låta honom bemöta anklagelserna.

Till skillnad från Harila, så menar Hamberg att han inte bryr sig ett dugg om en ombokning till FCR 5 inte skulle göra Michalopoulos sida nöjda. Då plockar han helt enkelt in någon annan motståndare för Harila istället.

– Vi reagerar på ett faktum, handen håller inte för de enklaste övningar och vi ger greken respekten att inte bara boka av utan ge honom chansen på ett nytt tillfälle. Men för mig spelar det ingen roll, vi kan skita i det och ta en helt annan spelare på FCR 5. Vi ville bara fullfölja och ge honom möjligheten, men duger inte det och de vill inte ha matchen så stryker jag den omgående, säger Jörgen Hamberg.

Superior Challenge 19 äger rum på Cirkus på Djurgården i Stockholm den elfte maj. Fight Club Rush 5 äger rum i Västerås, men varken datum eller arena har spikats i dagsläget.


Den här artikeln publicerades först på MMAnytt.se den fjärde april klockan 21.05.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...