UFC 187: De som stack ut

Vare sig det är på grund av prestationerna eller helt enkelt en stor skräll finns det oftast ett antal fighters som sticker ut från mängden av vinnare efter varje gala. Det är just de som belyses i detta inslag.

Att Daniel Cormier lyckades återhämta sig efter att ha tagit emot några extremt hård slag från Anthony Johnson var anmärkningsvärt och imponerande. Donald Cerrone radade upp ännu ett avslut, men det var mer eller mindre väntat. Joseph Benavidez bjöd på en fin uppvisning mot en lägre rankad motståndare men fick inte riktigt till en prestation som garanterar titelchans eller dylikt.  Det fanns dock ett par prestationer som stack ut som något utöver det vanliga, elelr som något som helt enkelt inte var väntat.

 

Chris Weidman

UFC 187 Chris Weidman Las Vegas Nevada MGM Grand Arena MMAnytt weighin foto Mazdak Cavian_-36

Matchen mellan Chris Weidman och Vitor Belfort var oerhört jämn enligt de flesta. Belfort var den mest explosiva fightern som Weidman någonsin mött medan Belfortställdes mot en av de mest allsidiga och kompletta fighters han någonsin utmanat. Vi fick inledningsvis se varför Belfort var en så pass svår och farlig utmaning då han började starkt och fick till en fin slagkombination som såg betydligt farligare ut än vad Weidman sa efter matchen. När Weidman väl fick ner sin motståndare på marken visade han dock varför han är mästare. Han dominerade Belfort fullständigt på ett sätt som inte ens Jon Jones lyckades med. Detta var ett av Weidmans mest brutala avslut, vilket med tanke på matcher mot Mark Munoz och Anderson Silva verkligen säger något, och det var precis det styrkebeskedet som Weidman behövde för att cementera sin palts bland de bästa i världen, och på toppen av mellanviktstronen.

 

Andrei Arlovski

UFC 187 Andrei Arlovski Las Vegas Nevada MGM Grand Arena MMAnytt Mediaday foto Mazdak Cavian_-15

En av de största skrällarna på galan var Andrei Arlovskis underhållande, vilda och spektakulära knockoutseger över Travis Browne. Stundvist liknande det ett barslagsmål, men att se Arlovski återvända till toppform i UFC är något så nostalgiskt samtidigt som det är nyanserat med tanke på divisionen. Vitryssen har nu vunnit tre raka matcher sedan sin återkomst till UFC och detta är en av hans största segrar någonsin. Seger kom dock inte lätt, Arlovski blev själv sänkt i en av de vilda slagväxlingarna men kämpade på och vann så småningom matchen. Kan vi få se Arlovski utmana om en UFC-titel år 2015? Det återstår att se, men hursomhelst så har Arlovski visat att han är en kraft att räkna med bland UFCs bästa tungviktare.

 

Islam Makhachev

islam makhachev ufc 187 post fight mmanytt

Visserligen var det knappast en skräll eller den mest imponerande prestationen på hela galan, men att ännu en spännande dagestanier visade potential i en framgångsrik UFC-debut är väl värt att nämna. Islam Makhachev var i stort sett ohotad hela matchen och ständigt steget före amerikanen Leo Kuntz. På fötterna höll han det jämnt, i clinchen var han oerhört farlig och på marken var han dominant. Även om Makhachev fortfarande har en del att bevisa så var detta en minst sagt lovande debut.

Kategorier
Exklusivt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara