UFC 228 – 6 fighters i riskzonen

✅ Vilka fighters riskerar att sparkas vid förlust på nästa UFC-gala? ✅ Vad händer om Diego Sanchez förlorar sin tredje raka match?

Det är svårt att ta sig till UFC men det är ännu svårare att stanna kvar i världens ledande MMA-organisation. Det är inte sällan som UFC-kontrakt står på spel inför varje gala med tanke på ur många fighters och evenemang det finns, nedan följer ett antal fighters som befinner sig i riskzonen för att bli irrelevanta i deras division eller att sparkas av UFC helt och hållet.

Darren Stewart

Matchfacit i UFC: 1-3, 1 NC

Senaste matcher i UFC:

Eric Spicely – TKO, Julian Marquez – SUB, Karl Roberson – SUB, Francimar Barosso – DEC, Francimar Barosso – NC

Britten Darren Stewart gick segerlös i sina fyra första matcher i UFC med tre förluster och en ogiltigförklarad match. Han säkrade sin första och hittills enda UFC-seger i sitt senaste framträdande när han slog ut Eric Spicely på hemmaplan, men om han förlorar innebär det nederlag i fyra utav sina fem senaste matcher i UFC – och troligtvis ett klippt kontrakt.

Diego Sanchez

Matchfacit i UFC: 16-11

Senaste matcher i UFC:

Matt Brown – KO, Al Iaquinta – KO, Marcin Held – DEC, Joe Lauzon – TKO, Jim Miller – DEC

Även som sann veteran och före detta titelutmanare så har Diego Sanchez status i UFC sjunkit rejält. Hans “Fight of the Night”-prestationer mot Karo Parysian, Clay Guida och Gilbert Melendez kommer aldrig att glömmas, och han har trots allt utmanat BJ Penn om titeln när den dåvarande mästaren var som allra bäst. Han har förlorat två raka matcher på knockout och har förluster i tre utav sina fyra senaste matcher – alla på T/KO. Han har inte riktigt varit sig själv, och trots glimtar av klassisk Sanchez mot Jim Miller och Marcin Held så verkar alla oktagonkrig visa deras resultat på fightern. Om Sanchez blir knockad igen finns det god chans att 36-åringen och UFC går skilda vägar – oavsett vilken av parterna som tar beslutet. Om hans prestation inte är stark så kommer han falla in i irrelevans.

Jim Miller

Matchfacit i UFC: 17-11

Senaste matcher i UFC:

Dan Hooker – KO, Francisco Trinaldo – DEC, Anthony Pettis – DEC, Dustin Poirier – DEC, Thiago Alves – DEC

Ännu en veteran som ligger illa till. Likt Diego Sanchez har Jim Miller hyllats för sin krigarmentalitet och han ger sig aldrig, men det har inte frodats i hans senaste prestationer. Hans seger över Joe Lauzon under UFC 155 var en av årets bästa matcher, och han har briljerat med sygga submissionvinster över fighters som Melvin Guillard och Charles Oliveira, men Millers glansdagar är utan tvekan bakom honom. Med hela fyra raka förluster är det troligt att han, trots sina tidigare prestationer och framgångar i UFC, inte får en till chans.

Alex White

(Photo by Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

Matchfacit i UFC: 3-4

Senaste matcher i UFC:

James Krause – DEC, Mitch Clarke – TKO, Tony Martin – DEC, Artem Lobov – DEC, Clay Collard – DEC

I andra sidan av buren mot Jim Miller finner vi Alex White, som imponerade stort i sin UFC-debut med en knockoutvinst över Estevan Payan, men som aldrig levt upp till debuten sedan dess. Hans största seger är en poängvinst över Artem Lobov, vilket säger mycket. White har förlorat mer än varannan match i UFC och har inte gjort ett starkt intryck i organisationen vilket innebär att nederlag i tre utav sina fyra senaste troligtvis också leder till en framtid borta från oktagonen.

Irene Aldana

Matchfacit i UFC: 1-2

Senaste matcher i UFC:

Talita Bernardo – DEC, Katlyn Chookagian – DEC, Leslie Smith – DEC

Irene Aldana har imponerat i Invicta FC med fyra segrar och även en match om titeln. I UFC förlorade hon sina två första matcher men besegrade sedan Talita Bernardo som hittills har 0-2 i UFC. Det råder inte särskilt mycket tvivel, mexikanskan behöver en vinst för att förbli i UFC.

Frank Camacho

Matchfacit i UFC: 1-2

Senaste matcher i UFC:

Drew Dober – DEC, Damien Brown – DEC, Li Jingliang – DEC 

Utanför UFC har Frank Camacho länge varit en lovande talang, men han har floppat i UFC. Hans enda seger i UFC kom via delat domslut mot Damien Brown, en fighter som lämnade UFC med ett matchfacit på 2-4, och utan att ha imponerat stort i oktagonen talar det mesta för att matchen på UFC 228 blir avgörande.

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...