UFC 230: 5 fighters i riskzonen

✅ Vilka fighters riskerar att sparkas vid förlust på nästa UFC-gala? ✅ Kan Weidman återhämta sig från förlust?

Det är svårt att ta sig till UFC men det är ännu svårare att stanna kvar i världens ledande MMA-organisation. Det är inte sällan som UFC-kontrakt står på spel inför varje gala med tanke på ur många fighters och evenemang det finns, nedan följer ett antal fighters som befinner sig i riskzonen för att bli irrelevanta i deras division eller att sparkas av UFC helt och hållet.

Chris Weidman

Chris Weidman. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Matchfacit i UFC: 10-3

Senaste matcher i UFC:

Kelvin Gastelum (SUB), Gegard Mousasi (TKO), Yoel Romero (KO), Luke Rockhold (TKO), Vitor Belfort (TKO)

För att förtydliga: den forne mellanviktsmästaren Chris Weidman kommer inte bli sparkad av UFC om han förlorar – men han kommer förlora mer än bara matchen, han kommer tappa oerhört mycket status. Trots allt han har åstadkommit så innebär en förlust nederlag i fyra utav hans fem senaste, och det är svårt att se en sådan fighter ta sig tillbaka till en ny titelchans, speciellt nu när divisionen är hetare och mer talangrik än någonsin. Weidman klarar sig med en förlust, men han behöver verkligen vinna för att behålla sin relevans.

VÄRLDENS BÄSTA MMA-ODDS: Chris Weidman (1.57) VS Ronaldo Souza (2.55) 

Jared Cannonier

Matchfacit i UFC: 3-4

Senaste matcher i UFC:

Dominick Reyes (TKO), Jan Blachowic (DEC), Nick Roehrick (TKO), Glover Teixeira (DEC), Ion Cutelaba (DEC)

Till skillnad från Chris Weidman så riskerar faktiskt Jared Cannonier att bli sparkad vid förlust. Förvisso tar han denna matchen  på kort varsel, men det kommer inte förändra matchstatistiken. Han har redan förlorat två raka matcher och tre utav sina fyra senaste, han behöver en vinst för att säkra sin plats i UFC, och frågan är om han inte hade varit mer säker i den något mer urvattnade lätt tungviktsdivisionen. Om Cannonier förlorar mot David Branch i natt, och oddsen talar för det, så kan detta bli hans sista match i oktagonen.

VÄRLDENS BÄSTA MMA-ODDS: David Branch (1.27) VS Jared Cannonier (4.12) 

Jason Knight

Matchfacit i UFC: 4-4

Senaste matcher i UFC:

Makwan Amirkhani (DEC), Gabriel Benitez (DEC), Ricardo Lamas (DEC), Chas Skelly (TKO), Alex Caceres (SUB) 

Finns det ett bättre inofficiellt smeknamn än “Hick Diaz”? Troligtvis inte, men det finns betydligt bättre matchfacit än vad Jason Knight har. Trots förlust i debuten så imponerade Knight i UFC, men trots underhållande prestationer har han helt enkelt inte lyckats hålla sig i segerkolumnen sedan sommaren förra året. Hans förluster har skett via poäng i jämna matcher (bortsett från TKO-förlusten mot Ricardo Lamas), men i slutändan är det resultatet som räknas, och om han inte slår Jordan Rinaldo bådar det inte gott för Knights fortsatta UFC-karriär.

VÄRLDENS BÄSTA MMA-ODDS: Jason Knight (1.37) VS Jordan Rinaldi (3.30) 

Ben Saunders

Matchfacit i UFC: 9-6

Senaste matcher i UFC:

Sergio Moraes (SUB), Jake Ellenberger (TKO), Alan Jouban (KO), Peter Sobotta (TKO), Court McGee (DEC)

“Killa B” är tillbaka! Dessvärre befinner han sig i riskzonen inför UFC 230 med förluster i tre utav hans fyra senaste matcher. Han möter Lyman Good i en match han är underdog i, och med tanke på att alla hans senaste förluster kommit via övertygande avslut så måste han hamna på den vinnande banan igen för att försäkra sig om fortsatt anställning.

VÄRLDENS BÄSTA MMA-ODDS: Lyman Good (1.16) VS Ben Saunders (5.90) 

Lando Vannata

Matchfacit i UFC: 1-3-1

Senaste matcher i UFC:

Drakkar Klose (DEC), Bobby Green (oavgjort), David Teymur (DEC), John Makdessi (KO), Tony Ferguson (SUB)

Den fightern på listan med de överlägset mest underhållande insatserna är också den med den sämsta matchstatistiken i UFC. Med endast en vinst hittills ser det mörkt ut för Lando Vannata, som trots allt är en extremt underhållande och publikvänlig fighter som var oerhört nära på att slå ut topprankade Tony Ferguson. Han möter nu Matt Frevola, som förvisso är en match som Vannata har stor chans att vinna, men det är bäst att han ser till att säkra segern.

VÄRLDENS BÄSTA MMA-ODDS: Lando Vannata (1.35) VS Matt Frevola (3.45) 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...