UFC Fight Night 70: De som stack ut

Vare sig det är på grund av prestationerna eller helt enkelt en stor skräll finns det oftast ett antal fighters som sticker ut från mängden av vinnare efter varje gala. Det är just de som belyses i detta inslag.

Yoel Romero

Galans största vinnare, både bokstavligen och prestigemässigt, var utan tvekan kubanen Yoel Romero som kunde förlägna sin pågående vinstsvit i UFC till hela sex raka segrar, varav fem säkrade via knockout. Som knapp underdog i matchen höll han det jämnt, satte press och lyckades så småningom få ner sin motståndare. Trots flera fina stunder på fötterna var det på marken som Romero briljerade och det krävdes endast ett par sekunders toppkontroll för att slå ut den forne mästaren Lyoto Machida. Precis som med motståndare som Tim Kennedy och Derek Brunson avslutade Romero Machida i den tredje ronden och han befinner sig nu i en utmärkt position i divisionen. Det är många som tror att matchen mot Ronaldo “Jacare” Souza bokas om, då herrarna skulle ha möts tidigare i en match Romero tvingades dra sig ur på grund av en skada. Om Romero tar sig förbi “Jacare” är han utan tvekan värd en titelchans.

mmanytt lorenz larkin

Lorenz Larkin

Från att ha förlorat tre raka matcher i UFC till att ha knockat sina två senaste motståndare, Lorenz Larkin har verkligen fått vinden att vända. Den forne Strikeforcefightern inledde sin UFC-karriär med förluster i fyra av sina fem första matcher men efter att ha knockat John Howard och nu senast Santiago Ponzinibbio så har Larkin etablerat sig som en lovande talang i en talangrik division. Med en okonventionell och underhållande stil så finns det gott om tid och utrymme för Larkin att sikta ännu högre i en division som i ärlighetens namn faktiskt är relativt öppen. Hur långt Larkin lyckas ta sig är dock en annan fråga.

UFC 183 weigh in Nick Diaz Anderson Silva MMAnytt.se Daniel Patinkin-4 Thiago Santos

Thiago Santos

Hittills har Thiago Santos säkrat alla sina segrar i UFC via knockout i den första ronden, det är onekligen tilltalande statistik. Santos har hittills endast förlorat mot många av divisionens bättre fighters, så som Uriah Hall och Cezar Ferreira, två fighters som hade kunnat befinna sig rankade bland de femton bästa mellanviktarna i organisationen om divisionen inte var så pass stark som  den är idag. Nu med två raka segrar i ryggen blickar Santos uppåt i divisionen, och det återstår att se vad för sorts utmaning han ställs inför i nästkommande match. Han har visat sig vara en explosiv och stark fighter med en talang för avslut, sådana är högt skattade i UFC.

MMAnytt.se_Sirwan_kakai_joakim_engberg

Sirwan Kakai

Sist men absolut inte minst, kanske bortsett från viktklassen, finner vi Göteborgaren Sirwan Kakai. Det var många som strodde at than skulle få det svårt mot en erfaren fighter som Danny Martinez, som lyckades klara sig i tre ronder mot både Chris Cariaso och Scott Jorgensen. Även om Martinez klarade sig tiden ut med Kakai så kunde svensken bjuda på en fin prestation där han var oerhört nära att avsluta sin mot ståndare. Kakai tog matchen var den än hamnade och förde en allsidig match mot sin motståndare och varierade sina attacker vilket ledde till poängsegern. Nu med ännu en svensk i UFC har Kakai tagit del av processen i att bana vägen för framtida svenska UFC-fighters som också vill ta sig dit. Om Kakai lyckades vinna sin UFC-debut på kort varsel så finns det säkerligen flera andra svenska talanger som kan ta sig till världens största organisation och vinna. Grattis, Kakai, detta var välförtjänt.

Kategorier
Exklusivt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...