UFC: Moskva – 5 fighters i riskzonen

✅ Vilka fighters riskerar att sparkas vid förlust på nästa UFC-gala? ✅ Kan Andrei Arlovski stanna kvar i divisionens topp?

Det är svårt att ta sig till UFC men det är ännu svårare att stanna kvar i världens ledande MMA-organisation. Det är inte sällan som UFC-kontrakt står på spel inför varje gala med tanke på ur många fighters och evenemang det finns, nedan följer ett antal fighters som befinner sig i riskzonen för att bli irrelevanta i deras division eller att sparkas av UFC helt och hållet.

Andrei Arlovski

Greg Jackson post Jon Jones.

Matchfacit i UFC: 16-10

Senaste matcher i UFC:

Tai Tuivasa – DEC, Stefan Struve – DEC, Junior Albini – DEC, Marcin Tybura – DEC, Francis Ngannou – KO 

Visserligen riskerar inte Andrei Arlovski att bli av med sitt kontrakt Han är en före detta UFC-mästare som varit med sedan början, och kommer alltid vara en ikon inom tungviktsdivisionen. Under de två senaste åren har han dock förlorat sex utav sina åtta matcher i UFC, hälften av förlusterna via knockout. Hans poängsegrar över Junior Albini och Stefan Struve har knappast varit bonusvinnande prestationer, och även om han såg märkbart bättre ut i sin senaste match mot Tai Tuivasa, så ändrar det inte faktumet att han behöver en seger för att behålla en hög ranking i UFC och förbli något mer än en grindvakt i divisionen.

Thiago Alves

Mathfacit i UFC:  14-9

Senaste matcher i UFC:

Curtis Millender – KO, Patrick Coté – DEC, Jim Miller – DEC, Carlos Condit – TKO, Jordan Mein – TKO 

Utöver negativa resultat så har Thiago Alves också påverkats av frånvaro, något som sänkt hans status och relevans i divisionen. Han har endast tävlat två gånger sedan 2017 och efter att ha blivit knockad av debutanten Curtis Millender i sin senaste match riskerar nu den forne titelutmanaren att förlora fyra utav sina fem senaste matcher i UFC. Faktumet att Alves tävlar på huvudkortet lär ha att göra med antalet okända och debuterande fighters på galan, och han kan inte förvänta sig en match på huvudkortet härnäst vid förlust mot UFC-debutanten Alexey Kunchenko.

Desmond Green

Desmond Green. Foto: Kevin Hoffman-USA TODAY Sports

Matchfacit i UFC: 2-2

Senaste matcher i UFC:

Gleison Tibau – DEC, Michel Prazeres – DEC, Rustam Khabilov – DEC, Josh Emmett – DEC

Nu har inte Desmond Green ett horribelt matchfacit i UFC, 2-2 är fullkomligt accepterat, men problemet är att han inte alls gjort ett stakrt intryck. Hans debutseger över Josh Emmett var via jämnt, delat domslut, och hans senaste seger var mot Gleison Tibau – en fighter vars relevans i UFC minskat oerhört som som själv inte är kvar i organisationen. Nu möter Green Mairbek Taisumov, en av de mest underskattade i hela UFC. Visserligen är det ett utmärkt tillfälle att sticka ut, men det finns också en god chans att Green blir avslutad, och därmed förlorar tre utav sina fyra senaste.

Merab Dvalishvili

Matchfacit i UFC: 0-2

Senaste matcher i UFC:

Ricky Simon – SUB, Frankie Saenz – DEC

Nu har inte georgiern Merab Dvalishvili hunnit med särskilt mycket i UFC, och det är en del av problemet. Trots att hans debut slutade i förlust via delat domslut och hans senaste förlust kryllade av kontrovers så ändrar det inte faktumet att han är segerlös i UFC. Han lär ha matchats mot Terrion Ware för att avgöra vem som förblir i UFC – och vem som lämnar.

Terrion Ware

Matchfacit i UFC: 0-3

Senaste matcher i UFC:

Tom Duquesnoy – DEC, Sean O’Malley – DEC, Cody Stamann – DEC

Det som talar för Terrion Ware är att han ställts mot lovande talanger som en slags måttstock för att bygga upp stjärnor. Med andra ord har han inte matchats särskilt snällt, och troligtvis är det därför han fått en fjärde chans mot Merab Dvalishvili. Wares insatser mot de väl marknadsförda talangerna Sean O’Malley och Tom Duquesnoy har varit starka, men inte nog för seger. Om Ware förlorar fyra raka matcher finns det ingen chans att han stannar kvar i UFC.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...