Fem fightingspel som borde finnas på din radar 2021

Tv-spel med kampsport i fokus har varit populärt sedan spelbranschen etablerade sig på allvar och det kommer årligen ut nya titlar på temat. I den här artikeln tar vi en titt på fem spel inom kategorin som är aktuella just nu – några av dem har nyss kommit ut medan andra närmar sig sin lansering.

En älskad genre

Från 80-talets arkadspel till dagens avancerade konsolspel – kampsport och fighting har egentligen alltid varit en älskad spelgenre. Du kan till och med hitta mängder med slotspel med kampsportstema på casino på nätet – däribland ett uppskattat UFC-spel med legendaren Chuck Liddell som en av spelsymbolerna.

Att genren är så otroligt populär gör att det årligen släpps flertalet nya fightingspel, vilket i sin tur leder till att det kan bli svårt att hålla koll på vad som faktiskt ligger i pipelinen. För att underlätta har vi tagit fram fem förslag åt dig.

Bland alternativen har vi försökt lyfta fram spel i genren med väldigt olika känsla, för att du ska kunna hitta åtminstone ett som faller dig i smaken.

UFC 4

Det första spelet vi vill slå ett slag för är givetvis EA Sports UFC 4. Spelet är fortfarande relativt färskt – det lanserades i augusti 2020 – och det är det självklara valet för MMA-älskaren.

I spelet kan du leva ut dina egna UFC-drömmar med hjälp av spelets karriärläge, eller så kan du möta dina vänner med någon av de 229 fighters som finns tillgängliga i spelet.

King of the Hat

Vi går vidare med King of the Hat – ett udda spel som kom ut till Nintendo Switch under andra halvan 2020 och som väntas komma till Steam under 2021. Som titeln antyder är det här ett fightingspel med hattar i fokus. Här går det inte ut på att vinna genom att sänka sin motståndare med en rak höger, utan genom att hoppa på dennes hatt samtidigt som du ska skydda din egen.

Spelet har en tramsig underton, med pixelgrafik, men är också otroligt underhållande – vilket gör det till det ett perfekt partyspel att spela tillsammans med sina vänner.

RetroMania Wrestling

Vi är inte helt redo att lämna retroestetiken ännu. Till skillnad från King of the Hat är RetroMania Wrestling inte enbart retro till designen – spelet är lite utav en resa tillbaka i tiden.

RetroMania Wrestling är nämligen en officiell uppföljare till den gamla arkadklassikern WWF Wrestlefest, och spelet är troget sin föregångare både i form av grafik och spelmekanik. Det är med andra ord ett gjutet alternativ för dig som känner dig en gnutta nostalgisk.

RetroMania Wrestling släpptes på diverse plattformar under februari och mars 2021.

Guilty Gear -Strive-

Guilty Gear-spelserien har existerat sedan slutet på 90-talet och i juni kommer det nyaste tillskottet ut på marknaden. Det japanska spelet från Arc System Works är ett i mängden av fightingspel i den så populära kategorin med en anime-estetik.

Det som gör att Guilty Gear -Strive- sticker ut ur mängden är kombinationen av 2D- och 3D-grafik, tillsammans med ett innovativt kameraarbete under fightingsekvenserna.

Hellish Quart

Bortsett från UFC 4 har förslagen på listan varit mycket stilistiska, så vi tyckte att det skulle vara passande att återvända till någon form av realism inför det sista tipset – dock inte utan en twist. I Hellish Quart är det nämligen dags att ta fram värjan och bege sig tillbaka till 1600-talet för att tampas med andra svärdskämpar från den eran.

Hellish Quart kom ut i februari 2021 och är ett självklart alternativ för dig som vill åt en mer verklighetsförankrad spelmekanik, och som vill slåss med något annat än bara nävarna.

Vad tror du, kan något av speltipsen ovan stilla MMA-suget ett tag innan det är dags att slå sig ned på soffan inför nästa tv-sända fight?