Khabib Nurmagomedov
The Eagle
24 - 0 - 0
RYSSLAND
Född:
20-9-1988
Ålder:
29 år
Stad:
Dagestan
Organisation:
Vikt:
70 kg (155 lbs)
Längd:
177 cm (5'10")
Vinster:
24
Förluster:
0
Oavgjorda:
0

Khabib Nurmagomedov

Khabib ”The Eagle” Nurmagomedov är en MMA-utövare från Dagestan, Ryssland. Nurmagomedov är obesegrad i MMA och har vunnit världsmästerskapen i Combat Sambo två gånger. Han har svart bälte i judo och är en duktig brottare. I skrivande stund är han rankad #1 i UFC:s lättviktsdivision. Nurmagomedov har den längsta vinstsviten i MMA med 24 raka vinster.

När Nurmagomedovs familj flyttade till Kirovaul gjorde hans pappa, som även han har kampsportsbakgrund, om bottenvåningen i deras tvåvånings-villa till ett gym. Efter att ha tittat på sin pappas elever blev han själv intresserad av att träna. När han var 12 började han träna brottning och vid 15 judo. När han sedan blev 17 tränade han sambo med sin pappa.

 

Khabib Nurmagomedovs karriär innan UFC

Nurmagomedovs MMA-debut var i september 2008 och han med att vinna fyra matcher samma månad, varav tre på en dag i Pancration Atrium Cup 1.

Khabib Nurmagomedov Foto - Micha Forssberg

Khabib Nurmagomedov Foto – Micha Forssberg

Vinstsviten fortsatte i flera olika organisationer, bland annat M-1 och ProFC där Nurmagomedov hann med sex vinster mellan februari och oktober. Samtliga vinster i ProFC var på avslut, både knockout och submission.
Avslutssviten gjorde att UFC fick upp ögonen för Nurmagomedov och han skrev på för att göra sin debut i januari 2012.

Khabib Nurmagomedovs UFC-karriär

Motståndet blev WEC-veteranden och duktige brottaren Kamal Shalorus. Shalorus grappling stod inte upp mot Nurmagomedovs som vann via rear-naked choke i tredje ronden.

Nurmagomedovs nästa match blev mot ytterligare en veteran, Gleison Tibau. Det var en jämn match där Nurmagomedov till slut gick segrande ur matchen via domslut.

Första knockouten i UFC kom mot Thiago Tavares. Tavares blev knockad i första ronden.

Khabib Nurmagomedov (Photo by Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

Khabib Nurmagomedov (Photo by Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

 

I nästa match satte Nurmagomedov UFC-rekord i nedtagningar i en och samma match, då han lyckades med hela 21 nedtagningar på 27 försök. Han vann till slut på domslut.

IFL- och Strikeforce-veteranen Pat ”Bam Bam” Healy blev nästa motståndare. I matchen tyckte Dana White att Nurmagomedovs slam påminde honom om Matt Hughes.

Vinstsviten fortsatte med vinster mot framtida mästaren Rafael dos Anjos och Michael ”The Menace” Johnson.

Kommande matcher i UFC

Khabib Nurmagomedov möter Edson Barboza på UFC 219 i Las Vegas, Nevada den 30:e december.

Kommentarer

Kommentarer

Kommande fighter: