Anderson Silva vill möta Conor McGregor i catchvikt: “Det handlar inte om pengar”

🎦 VIDEO+TEXT: Anderson Silva har accepterat Conor McGregors utmaning ✅ "The Spider" avslöjar den viktklass som han är intresserad att möta McGregor i

Anderson Silva har under många år varit en av UFCs absolut största stjärnor. Den senaste tiden har dock brasilianska “The Spider” Silva haft en svår tid i sin karriär där han endast har en officiell vinst på sex matcher (2013-2017).

Han har dessutom testat positivt vid två tillfällen även om han i sitt senaste fall blev helt rentvådd från misstankar då han använt sig av kontaminerade preparat.

Trots att han blev friad från misstankar så fick Silva ett ettårigt straff från USADA som löper ut i november. Inför sin retur till buren så har det spekulerats i en match mellan Silva och superstjärnan Conor McGregor.

Silva vs. McGregor har diskuterats vid ett flertal tillfällen men det blåstes nytt liv i det potentiella mötet efter att irländaren sagt att han var intresserad av att möta “The Spider”, en utmaning brasilianaren accepterade. Detta var dock innan McGregor besegrades av Khabib Nurmagomedov under UFC 229.

Till TMZ Sport avslöjar “The Spider” att han väntar på ett svar från irländaren:

“I’m waiting,” sade Anderson Silva. “Because I accept the challenge for Conor.”

En av de uppenbara frågorna inför ett potentiell möte mellan McGregor och Silva är vilken viktklass matchen skulle äga rum i. Silva är UFCs före detta mellanviktsmästare men har även tävlat i lätt tungvikt. McGregor har i sin tur tävlat i fjädervikt, lättvikt och weltervikt.

“I think 180 for me is good,” fortsatte Silva. “I think to Conor, (it’s good) too. Because it’s a super fight, it’s not about weight class.”

Silva tror inte att McGregor kommer att kunna besegra Khabib och tycker istället att irländaren ska möta honom. En match mot McGregor är självklart en av de mest lukrativa matcherna som man kan boka in men enligt “The Spider” så handlar det inte om pengar:

“Let me tell you something very important: It’s not about money, Conor,” sade Silva. “It’s about martial arts challenge.”

Kategorier
Anderson SilvaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...