John Kavanagh försvarar Artem Lobov i långt uttalande efter hånen

✅ Hånades efter tredje raka förlusten - nu går tränaren till motattack: "Förtjänar respekt"

Artem Lobov kammade under den gångna helgen in sin tredje raka förlust i UFC när han föll via decision mot Michael Johnson. Lobov utökade därmed sitt negativa record till 13-15 – och många har nu frågat sig vad “The Russian Hammer” har att göra i UFC över huvud taget.

Läs mer: Michael Johnson ger Artem Lobov hans tredje raka förlust i UFC

En vanlig åsikt är att Lobov får vara kvar i organisationen enbart för att han är lagkamrat med superstjärnan Conor McGregor. Detta har fått Lobov och McGregors huvudtränare John Kavanagh att reagera.

“Grälade flera gånger”

I ett långt inlägg på Instagram försvarar han nu Lobov, som han kallar för en “fighters fighter”. Enligt Kavanagh har Lobov enbart valt tuffast möjliga motstånd för sina UFC-matcher – något han menar är omöjligt att inte respektera.

– Varje fight var den tuffaste han kunde hitta. Det är långt ifrån det mest effektiva sättet att ta sig in i de stora organisationerna. Men det är också något som är omöjligt att inte respektera, skriver Kavanagh.

McGregor Khabib Artem Lobov

Från vänster: Artem Lobov och Conor McGregor tillsammans med coach John Kavanagh. Foto: SBG Ireland

“Förtjänar sin plats”

Därför menar Kavanagh att Lobovs prestationer i UFC – som resulterat i två vinster och fem förluster för organisationen – förtjänar att respekteras, snarare än hånas.

Relaterat: McGregors tränare talar ut om stora misstaget inför Khabib-fighten

Jag tycker att Lobovs prestationer i buren, mot bästa möjliga motstånd i världen, förtjänar mer respekt. Jag kan ärligt säga att jag inte tror att Lobov har de färdigheter som krävs för att bli UFC-mästare. Däremot har han gjort sig förtjänt av respekt från sina kolleger, och bevisat att han förtjänar sin plats på den här scenen, fortsätter Kavanagh.

Läs Kavanaghs uttalande i sin helhet nedan:

Artem Lobov is only in the UFC because of his relationship with Conor McGregor. Maybe. Only for Conor he would not have…

Publicerat av Coach John Kavanagh Söndag 28 oktober 2018

 

Håller ni med Kavanagh?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Artem LobovSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara