Ben Askren och Demian Maia - Foto: ONE Championship / MMAnytt

Ben Askren: “Matchen mot Demian Maia är officiell”

✅ "Ska se vem som är UFC:s bästa grappler"

Ben Askren kom till UFC som en av de hetaste obesegrade talangerna på marknaden. Den kontroversielle welterviktaren gjorde sin debut mot Robbie Lawler och såg till en början ut att vara riktigt illa ute.

Som en blixt från klar himmel lyckades dock Askren låsa in en bulldog choke och domaren Herb Dean bröt matchen – till Lawlers protester.

Nästa match för Askren skulle dock sluta på ett tydligt sätt – med ett flygande knä rakt i ansiktet. Askren förlorade på mindre än fem sekunder mot “Street Jesus” Jorge Masvidal.

Efter den brutala knockouten var det många som trodde att Askren skulle lägga av, vilket nu visar sig inte vara fallet. Under gårdagen gick Askren ut på sociala medier och berättade att matchen mot Demian Maia är officiell. De två ska nu tävla om vem som är UFC:s bästa grappler.

Maia har ett svart bälte i BJJ under Fabio Gurgel och är utan tvekan en av de bästa BJJ-utövarna någonsin i UFC. Maia har utmanat om titeln i två viktklassen men har inte lyckats ta hem någon titel.

View this post on Instagram

🧐

A post shared by Ben Askren (@benaskren) on

Nu ska de två mötas på UFC on ESPN+ 20 som går av stapeln den 26:e oktober i Singapore. Matchen är i skrivande stund ej bekräftad av UFC och inga andra matcher är officiella för galan.

Vemtror du vinner mellan Ben Askren och Demian Maia?

Kategorier
Ben Askren

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...