Trots rekordsviten – BJ Penn på väg tillbaka för hatmöte

✅ BJ Penn har förlorat sju raka matcher och inte vunnit sedan 2010

I början av 2000-talet var BJ “The Prodigy” Penn en av världens bästa fighters oavsett viktklass. Han var den andra fightern i UFC:s historia som varit mästare i två olika viktklasser. Bara Randy Couture hann före.

På den senaste tiden har det dock varit dåligt med positiva nyheter för Penn. Inte nog med att han har sju raka förluster i UFC, ett rekord i sig, hans liv utanför buren har inte heller varit en dans på rosor.

För några månader sedan åkte han på besöksförbud av sitt ex på grund av anklagelser om sexuella övergrepp. För bara ett par veckor sedan fastnade han på film när han slogs med en dörrvakt på en strippklubb i Hawaii.

BJ Penn

BJ “The Prodigy” Penn. Foto: Jason Silva-USA TODAY Sports


LÄS MER: Bisarra försvaret – efter grova anklagelserna: “Kvinnor är mjuka och mysiga …”


Trots allt detta ser det ut som att Penn kommer att få ytterligare en chans att plocka hem en vinst i UFC. Denna gång planeras han möta rivalen Nik “The Carny” Lentz.

Lentz och Penn har haft en beef sedan 2016 men en match mellan de två har aldrig kommit till skott. Penn har önskat att möta Lentz på UFC 244, men enligt Dana White kommer matchen förmodligen äga rum på UFC 242: Khabib vs. Poirier i Abu Dhabi, Förenta Arabemiraten den sjunde september.

Lentz var senast i buren mot Charles Oliveira på UFC on ESPN+ 10 i maj, där han förlorade via TKO i andra ronden. Penn å andra sidan mötte senast Clay Guida på UFC 237: Namajunas vs. Andrade, även det i maj.

Senaste gången Penn vann en match vad 2010 då han besegrade Matt Hughes via TKO på UFC 123: Rampage vs. Machida.

Vill du se BJ Penn vs Nik Lentz?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BJ Penn

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara