Dana White: Därför är Conor McGregor större än GSP, Silva och Rousey

✔ Dana White förklarar det Conor McGregor gjorde - som ingen annan klarade

Att UFC-chefen Dana White tycker om Conor McGregor kommer inte som någon hemlighet. Men White gör det nu klart att han anser att “The Notorious” är UFCs absoluta superstjärna. White placerar nämligen irländaren över andra megastjärnor som ex-mästarna Georges St-Pierre, Anderson Silva och Ronda Rousey.

White förklarar anledningen till att han placerar McGregor i toppen.

 – När någon blir en superstjärna i UFC så blir de även partners i organisationen, det är så det fungerar. De blir partners i att sälja PPV och det är så vi alla tjänar pengar. Från Chuck Liddell- till Anderson Silva-typerna. Från Georges St-Pierre till Jon Jones och Ronda Rousey. Alla bjöd på något annorlunda.

Antingen så var det Georges St-Pierre som öppnade upp den kanadensiska marknaden för oss eller samma med Anderson Silva i Brasilien. Ronda Rousey bjöd in kvinnor som aldrig hade tittat på UFC på en miljon år.

Skillnaden mellan alla dem och Conor McGregor är att han tog oss till en internationell nivå.

Enligt White så är det endast “The Notorious” som nått ut till en global skara av den storleken.

 – Alla på jorden älskade Conor McGregor och han öppnade upp territorium som tidigare inte varit intresserade i oss, fortsatte Dana White. Vi kanske hade lite av en följarskara här och där, men han fick hela landet att bli galet intresserade. Han är den första personen som verkligen var en global stjärna.

Även McGregor själv anser sig själv vara i toppen av MMA-världens listor. Han delade nyligen med sig av en lista över de bästa genom tiderna och placerade sig på förstaplats. Listan kom dock att både hånas av hans rivaler och ge eld till småbråk mellan bland annat Jones och Nate Diaz.

I sin senaste match besegrade “The Notorious” UFC-veteranen Donald Cerrone på rekordtid.


Relaterat till Dana White och Conor McGregor:

 

Håller du med Dana White om McGregor?

 

Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara