NSAC trötta på trash talk – tänker börja straffa fighters som går för långt

✅ Kommissionen ryter ifrån mot skitsnacket mellan fighters ✅ Planerar regeländringar: "Vi kan vara hur strikta vi vill"

Under gårdagens NSAC-möte delades straff ut till UFC-stjärnorna Khabib Nurmagomedov, Conor McGregor med flera, efter det stora skandalbråket som följde på UFC 229.

McGregor straffades enbart för sitt agerande i buren, och alltså inte för något som sades inför matchen. Men av döma från kommissionens uttalanden igår är nu en förändring på gång rörande hur mycket skitsnack som ska tolereras i framtiden.

NSAC:s Anthony Marnell gjorde det, under mötets gång, tydligt att han har tröttnat på trenden kring allt så kallat “trash talk” och nu kommer åtgärder att vidtas.

– Vi kommer behöva diskutera bombastiska fighters, saker de säger inför sina matcher och vad konsekvenserna bör vara när det går för långt, sa Marnell till reportrarna på plats efter mötet.

Anthony Marnell: “Finns en moralisk gräns”

På frågan om hur strikta kommissionen verkligen kan vara kring fighters ordval, svarade Marnell:

– Jag tror vi kan vara hur strikta vi vill. Vad vi inte vill göra är att komma från ingenstans och helt plötsligt göra detta.

Marnell menade vidare att skitsnacket uppenbarligen har gått över gränsen när saker som familj och nationalitet kommer in i bilden. Och han tycker att även MMA-organisationerna som anordnar matcherna bör ta sitt ansvar, eller ställas till svars.

– Det finns en moralisk gräns här och den har passerats, det är det ingen fråga om. Det är något som vi kommer behöva titta på. Och vi är inte rädda att göra det, fortsatte Marnell.


LÄS MER: The Mauler riktar skarp kritik mot Conor McGregor


Vad tycker du – bör NSAC ta krafttag mot överdrivet “trash talk”? Kommentera!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara