Bellator Cris Cyborg (© Sergei Belski-USA TODAY Sports)
Bellator Cris Cyborg (© Sergei Belski-USA TODAY Sports)

Bellator: Cris Cyborg tar hem sin fjärde världstitel – via imponerande TKO!

✅ Cyborg kör över Julia Budd - Se avslutet HÄR

Cris Cyborg må ha förlorat sin UFC-titel, men det skulle inte dröja lång tid innan hon istället prydde sig med fjäderviktstiteln från Bellator.

Cyborg gjorde nyligen sin Bellator-debut mot den dåvarande fjäderviktsmästarinnan Julia Budd, som inte hade förlorat sedan en submission-förlust mot Ronda Rousey i slutet av 2011. “The Jewel” Budd gick sedan obesegrad under elva matcher i både Invicta och Bellator, där hon blev mästarinna i mars 2017.

Budds imponerande vinstsvit skulle dock få sitt abrupt slut när hon mötte Brasilianskan Cyborg under helgens huvudmatch i Bellator 238.

Trots en relativt jämn första rond så kom Cyborg att snabbt visa varför hon är en av de mest fruktade kämparna inom MMA. Budd försökte stoppa och trötta ut Cyborg via grappling, men blev attackerad med hårda kombinationer så fort lite avstånd skapades mellan dem.

I takt med att matchen fortlöpte så kom Cyborg att dominera allt mer och kunde slutligen avsluta Budd med en flod av sparkar, slag och knän som sänkte amerikanskan i fjärde ronden.

View this post on Instagram

@criscyborg makes history tonight at #Bellator238!

A post shared by Bellator MMA (@bellatormma) on

Vad är näst för Cris Cyborg i Bellator?

Cyborg har nu tagit hem två raka segrar efter att ha blivit avslutad av den regerande dubbelmästarinnan Amanda Nunes i slutet av 2018. Det var Cyborgs första förlust sedan 2005 och hon hade under den tiden lyckats ta hem bältet i både Strikeforce, Invicta och UFC.

Trots att Cyborg hade en frostig relation till UFC och organisationens president Dana White så skulle hon ändå stanna hos dem i närmare tre år. Den 34-åriga brasilianskan gick skilda vägar med UFC efter en domslutsvinst över Felicia Spencer i juli 2019 och skulle kort därefter skriva kontrakt med rivalen Bellator.

Nu återstår det att se vem Bellator kommer matcha sin nykrönta drottning med, och om det finns någon i organisationen som kommer att kunna utmana henne på samma sätt som Nunes.

 

Vem vill du se Cyborg möta?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Cris CyborgSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...