Dustin Poirirer (© John David Mercer-USA TODAY Sports) Donald Cerrone (© Jerry Lai-USA TODAY Sports) Conor McGregor (© Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports)
Dustin Poirirer (© John David Mercer-USA TODAY Sports) Donald Cerrone (© Jerry Lai-USA TODAY Sports) Conor McGregor (© Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports)

Poirier dissar Cerrones chanser – Vill ha Conor McGregor-retur

✅ "...han är i slutet av sin karriär"

Conor McGregor är ryktad att möta Donald “Cowboy” Cerrone i tidiga 2020, men Dustin Poirier tycker att en match mellan honom och McGregor är mycket rimligare.

Poirier och McGregor har redan delat bur en gång, men mycket har hänt sedan deras match i 2014, då McGregor gick hem med vinsten efter att ha avslutat Poirier via TKO i första ronden.

Sedan dess har båda gått från fjäderviktare till lättviktare, och tagit hem titlar i UFC. McGregor blev organisationens första dubbel-mästare i november 2016 och Poirier tog hem interimtiteln i lättvikt efter att ha besegrat Max Holloway i april.

På grund av deras delade förflutna och tidigare rivalitet så tycker Poirier att en rematch mellan honom och McGregor är rimligare än den planerade McGregor vs. Cerrone-matchen:

“Jag respekterar ‘Cowboy’ och allt han har gjort, men jag tror att han är i slutet av sin karriär,” sade Poirier i en intervju med MMAfighting. “Det är ‘Cowboy’ så självklart kan han strypa ut eller knocka Conor. Jag utesluter inte att [Cerrone] vinner, men jag tror att han är en mer fördelaktig match för [McGregor] i hans retur.”

“Slåss mot en snubbe som blivit avslutad två gånger i sina senaste två matcher? Jag är ingen matchmakare, men jag tycker att jag mot McGregor är vettigare.”

Relaterat:

Conor McGregor vs. Dustin Poirier 2?

Poirier håller fortfarande på att återhämta sig från en höftoperation, men säger att han kommer kunna återvända till tävlan i slutet av mars eller i början av april.

Både McGregors och Poiriers senaste förluster kommer mot den regerande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och Poirier ser det som ett bra sätt för både honom och McGregor att bevisa att de förtjänar ännu en titelchans.

“[Poirier vs. McGregor 2] skulle vara vettigt om [McGregor] försöker ta sig tillbaka till toppen,” fortsatte Poirier. “Jag var interimmästare och Conor är den tidigare världsmästaren. Vi slogs för flera år sedan, har gått våra egna vägar och gjort bra ifrån oss. Jag tycker det är vettigt, jag är nummer två och jag tror att han är nummer 3. Det är vettigt.”

“Jag tror också fansen vill se den här matchen, men det får tiden avgöra. Jag vill definitivt få till den här matchen…”

Kategorier
Dustin Poirier

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara