Floyd "Money" Mayweather - Foto: Stefan Romare MMAnytt

Floyd Mayweathers kupp – tjänade miljoner på några sekunder

💰 Sjuka timlönen - för korta videon

Att Floyd Mayweather är den bäst betalde idrottsmannen genom tiderna råder det inga tvivel om. “Money” har gång på gång plockat hem de stora pengarna varje gång han fightas.

Men Mayweather är inte bara den bäste defensive boxaren någonsin – han är även en smart affärsman. Under gårdagen tog han till sociala medier för att berätta att en retur mot Manny Pacquiao aldrig kommer hända, och hur mycket pengar han tjänade för att lägga ut en video där han till synes är intresserad av mötet.

Videon, som enligt Mayweather spelades in för åtta månader sen var bara ett PR-trick – som gav ordentligt klirr i kassan för den obesegrade boxaren.

I en chattkonversation och efterföljande skärmdumpar från banken kan man se att Mayweather drog in hela 2.2 miljoner dollar (ca 21 miljoner kr) på videon som bara är tio sekunder lång.

Detta innebär alltså en timlön på cirka 7,5 miljarder, eller ca 2 miljoner kr i sekunden.

Mayweather är för närvarande pensionerad och det ser inte ut som att han har någon plan att komma tillbaka. Senast han klev in i ringen var det på RIZIN:s nyårsgala förra året där han tog sig an den betydligt mindre Tenshin Nasukawa i en uppvisningsmatch.

Mayweather avslutade yngligen i första ronden.

Senaste proffsmatchen i boxning gick mot forne UFC-mästaren Conor McGregor, där Mayweather tog hem en TKO-vinst i 10:e ronden. Mayweather har utmanas av Khabib Nurmagomedov. Boxaren har dock visat svalt intresse för en match med “The Eagle”.

Pacquiao lade ett par timmar innan upp hela videon, som du kan se nedan.

Vill ni se Floyd Mayweather fightas igen?

Kategorier
Floyd Mayweather

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...