Georges St-Pierre avslöjar sina favoriter i UFC: “Han är otrolig”

✔ Den före detta UFC-mästaren hyllar sportens intelligenta fighters

Den före detta UFC-mästaren Georges St-Pierre är vida ansedd att vara en så kallad GOAT i MMA-världen (greatest of all time/bästa genom tiderna). Efter att Conor McGregor delat med sig av sin lista så har diskussionen cirkulerat fritt kring vilka fighters som förtjänar att omnämnas i toppen.

I en intervju med South China Morning Post så delar “Rush” St-Pierre med sig av sina tankar kring några av sportens bästa. Han nämner bland annat den numera pensionerade dubbelmästaren Henry Cejudo och lätt tungviktsmästaren Jon Jones.

 – Kolla vad [Cejudo] åstadkommit. Från olympisk guldmedalj till Golden Gloves-mästare och sedan två bälten i UFC. Cejudo och killar som Jon Jones, de är kreativa och det är vad som är bra med sporten.


Relaterat: Jon Jones hånar Nate Diaz – får OBARMHÄRTIGT svar på tal


Vidare så säger “GSP” att han också är ett stort fan av mellanviktsmästaren Israel Adesanya. “The Last Stylebender” har gjort sig ett namn som en intelligent fighter som likt “GSP” ser på kampsport på ett intellektuellt sätt.

 – Jag har kollat lite på hans kickboxning och han är en fantastisk striker. Han är otrolig. Han är väldigt smart och sättet han slåss på är också väldigt smart. Jag gillar hans stil. Jag var ett stort fan av Sugar Ray Leonard av samma anledning. En väldigt smart kille helt enkelt.

– Några har en sådan kraft att de kan döda någon. Några är atletiska och smarta. Jag gillar killar som är smarta. De är atletiska men hjärnan är fortfarande den viktigaste delen av deras fightingstil.

En som dock lyser med sin frånvaro är “The Notorious” McGregor som själv listade “GSP” på sin topp 5-lista. Irländaren står i stark kontrast till St-Pierres respektfulla uppförande. St-Pierre säger dock att han uppskattar starka personligheter och trash-talk.

 – Jag gillar att se folk som skapar mycket drama och spänning. Även om jag själv inte är sådan så gillar jag att se det för skojs skull. Det gör uppladdningen inför matchen mycket roligare.

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Georges St. Pierre

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: matiasbravoja[email protected]

Svara