Foto: @johnlineker

KLART: Då gör John Lineker sin debut i ONE Championship

✅ Efter UFC-släppet: Då gör John Lineker sin ONE-debut

Det var många som var förvånade när UFC valde att inte förlänga den topprankade John Linekers kontrakt. Lineker har varit rankad i toppen i både flugvikt och bantamvikt, men har dragits med viktproblem under UFC-karriären.

Enligt Dana White var Linekers “oproffsiga” beteende en av de stora anledningarna till att de valde att släppa honom. Det dröjde dock inte länge innan “Hands of Stone” skrev på för rivalorganisationen ONE Championship.

Under veckan gick Lineker ut på sociala medier och berättade att han nu är klar för sin ONE-debut i bantamvikt. Motståndet i debuten den 25:e oktober heter Muin Gafurov.

Den rutinerade Gafurov har 17-2-0 i MMA och kommer till matchen med fem raka vinster, nu senast mot Leandro Issa i oktober förra året. Gafurov är världsmästare i Combat Sambo och har ett matchfacit i ONE på 3-2 med förluster mot Kevin Belingon och Reece McLaren.

Galan går av stapeln i Jakarta, Indonesien den 25:e oktober.

Hur tror du det går för John Lineker i ONE Championship?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
John Lineker

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara