Jon Jones bryter tystnaden efter skandalen – slipper fängelse

✔ Jon Jones erkänner alkoholproblem: "Jag vet att jag har personliga problem att ta itu med..."

Den regerande lätt tungviktsmästaren Jon Jones kommer inte att behöva sitta i fängelse för de brott som uppdagades efter hans gripande den 26 mars. Enligt MMAjunkie så har 32-åriga Jones har ingått i en överenskommelse med åklagare och kommer att behöva sitta fyra dagar i husarrest, genomföra ett år av övervakad skyddstillsyn samt 90 dagar av öppenvårdsterapi. I tillägg kommer han att betala böter på $500 (ca. 5000 SEK).

Skulle Jones inte uppfylla kraven riskerar han att sättas i fängelse för de förbrytelser som han står anklagad för, bland annat rattfylleri och vapenbrott.

Jones har fått utstå både massiv kritik och fått oväntat stöd under de senaste dagarna, men har själv valt att vara tyst – fram till nu. I ett meddelande via sitt management så meddelar Jones att han tar ansvar för sina handlingar och erkänner att han har en ohälsosam relation till alkohol:

 – Medan vi alla arbetar med att försöka förstå och klara av stressen och osäkerheten gällande det rådande världstillståndet, så vill jag uttrycka hur uppriktigt besviken jag är för att jag än en gång skapat negativa rubriker, speciellt i svåra tider som dessa.

– Jag är besviken för att jag svikit de personer som jag bryr mig om mest: min familj, mina vänner och mina fans. Denna morgon så gick jag med på en överenskommelse med Albuquerques distriktsadvokater. Jag tar fullt ansvar för mina handlingar, och jag vet att jag har personliga problem att ta itu med, bland annat min ohälsosamma relation till alkohol.

Jones är vida ansedd att vara en av MMA-historiens bästa fighters, men hans många skandaler har gjort honom till en kontroversiell person. Hans senaste matcher har också blivit vattendelare då många anser att hans tid som dominant mästare är över.

I sitt meddelande tackar “Bones” Jones för det stöd som han fått från sin hemstad och att han ser fram emot att lämna även denna skandal bakom sig.

 – Jag har dedikerat så mycket tid och energi för att förbättra mitt samhälle och jag tänker inte låta denna personliga motgång hindra mitt arbete, speciellt nu när vi behöver det som mest.

– Jag uppskattar verkligen det stöd som jag har fått från Albuquerque och mina fans från hela världen. Jag ser verkligen fram emot att lämna detta bakom mig. Tack för er fortsatta kärlek och stöd och snälla ta hand om er.

Relaterat:

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Jon Jones

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara