Justin Gaethje MMA: UFC Fight Night-Philadelphia-Barboza v Gaethje (© Bill Streicher-USA TODAY Sports
Mar 30, 2019; Philadelphia, PA, USA; Justin Gaethje celebrates his win over Edson Barboza (not pictured) during UFC Fight Night at Wells Fargo Arena. Gaethje won the fight. Mandatory Credit: Bill Streicher-USA TODAY Sports

Justin Gaethje avslöjar vem han tror vinner mellan Khabib och Ferguson

✅ "Det är knas hur mycket och hur hårt Tony blir träffad, men..."

Den 18 april är det åter igen dags för UFCs lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov att försvara sin titel då han är planerad att ta sig an topprankade Tony Ferguson.

Trots att matchen inte är officiell så har har Khabib redan skrivit på kontraktet och Ferguson har själv gått ut på sociala medier att det är det datumet som gäller.

En som kommer hålla ett noga öga på titelmatchen är #4-rankade Justin Gaethje som just nu har tre raka TKO/KO-vinster över toppnamn som Donald Cerrone och Edson Barboza.

I ett samtal med den före detta mellanviktsmäsaren Michael Bisping på Believe You Me-podcasten, berättade Gaethje vem han tror kommer att vinna:

“Jag tror att Khabib kommer att vinna,” sade Justin Gaethje. “Men jag tror att Tony kommer att göra något… jag vet inte om han kommer att ligga på sin rygg och armbåga, jag vet inte vad sjutton som kommer att hända.”

“Sättet som Khabib slåss, och sättet han vinner på… Det är knas hur mycket och hur hårt Tony blir träffad, hur ofta han tar stryk i matcher, men jag tror inte det kommer att vara ett problem för honom i den här matchen, för Khabib kommer nog inte att försöka utnyttja det alternativet. Han kommer att göra det han alltid gör.”

 

Justin Gaethje tror Ferguson kan hota Khabib

Khabib har varit öppen med att han inte har alltför många matcher kvar och Gaethje vill verkligen möta “The Eagle” Nurmagomedov innan han väljer att pensionera sig.

Gaethje säger dock att vinsten är långt ifrån given, och att Tony kan komma att ge Khabib problem som ingen annan tidigare gjort, och att det bidrar till att göra titelmatchen extra intressant:

“Jag är väldigt intresserad av att se om Tonys jiu-jitsu kommer spela en stor roll, och om [Tony] kommer att vara ihärdig från ryggen och fortsätta slåss därifrån,” fortsatte Gaethje.

 

Skulle Khabib gå segrandes ur matchen så känner Gaethje att även han kan komma att bjuda dagestaniern på något nytt:

“Jag kan inte låta [Khabib] försvinna utan att åtminstone försöka [besegra] honom själv. Jag anser att jag är en av de farligaste lättviktarna i världen och jag bjuder på något annorlunda, något som Khabib aldrig behövt att hantera tidigare.”

“Jag har galen kraft i mina ben, i mina armar, i mina händer. Jag är en riktigt bra brottare. Jag är extremt atletisk. Jag har brottats lika länge som [Khabib] har,” fortsatte Gaethje.

“Ingen har brottats lika länge som han har, förutom jag. Så jag kommer slutligen att försöka få till den matchen.”

 

Kategorier
Justin Gaethje

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara