Foton via Instagram/@khabib_nurmagomedov

10 glada fans får sina drömmar uppfyllda, tack vare Khabib Nurmagomedov

✅ "Det här är vem Khabib är"

Ofta hamnar väldigt mycket fokus på kontroverser och negativitet i MMA-världen, men man får inte glömma bort att se människorna bakom atleterna och det fina saker som händer. Ett utomordentligt exempel på detta är UFC:s obesegrade lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov.

När de flesta fansen hör hans namn är det nog hatmatchen mot Conor McGregor och de efterföljande skandalscenerna på UFC 229 som dyker upp som första tanke. Men medan en Nevada-kommissionens domar fortfarande inväntas har Nurmagomedov gjort en hel del beundransvärda insatser för sina medmänniskor, som även det förtjänar uppmärksamhet.

Nyligen begav sig “The Eagle” till Nigeria för att bygga brunnar – ett projekt som han planerar att fortsätta följa upp framöver. Och senast gav dagestaniern sina landsmän chansen att få sina drömmar uppfyllda.

Hjälper döv sexåring att träna kampsport, fixar ny rullstol till åttaåring med cerebral pares

Det var den 30 december som Nurmagomedov gick ut med ett inlägg på Instagram, där han bad sina fans skriva till honom om sina önskningar och vad han kunde göra för att hjälpa till att förverkliga dem. En vecka senare skulle Nurmagomedov välja ut tio av dessa.

View this post on Instagram

У каждого из нас есть мечта, особенно у детей. Я с детства мечтал стать профессиональным спортсменом, благодаря упорному труду и постоянным тренировкам я этого достиг.В 2019 году я бы хотел осуществить мечты детей или приблизить их к исполнению желаемого. Для этого напишите мне письмо от вашей семьи или детей вот таким образом: 1. Напишите письмо о себе, а также о вашей мечте или подарке, который вы хотите получить от меня. 2. Опубликуйте пост с письмом и фото в вашем профиле Instagram. 3. Обязательно поставьте хэштег #ПисьмоХабибу, чтобы я смог найти ваше письмо переходя по хэштегу. 4. К 7 января я лично прочитаю все письма и выберу 10 из них, чьи желания я осуществлю. При поддержке @reebok_russia и @gorillaenergy @hickmet_travel

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

I måndags gick stjärnan ut med de breven han valt ut. De utvalda förfrågningarna rörde sig om ett sex år gammalt dövt barn som ville träna kampsport – men som hade svårt att hitta någon tränare som var villig att jobba runt hans funktionsnedsättning, en person som önskade att se en fotbollsmatch med sitt favoritlag, ett barn med cerebral pares som efterfrågade en bättre rullstol för att nämna några.

Nurmagomedov svarade var och en och lovade att göra sitt bästa för att uppfylla önskningarna.

Ali Abdelaziz: “Det här är varför jag inspireras av honom varje dag”

– Det här är vem Khabib är. Han tänker alltid på andra, han vill alltid hjälpa andra människors drömmar att komma i uppfyllelse. Genom att åka till Afrika för egna medel och bygga brunnar. Genom att sträcka ut en hand till sina landsmän, barn och unga, och förverkliga deras önskningar. Han är en sådan här slags individ, säger managern Ali Abdelaziz till MMAnytts Damon Martin (via MMA News) och fortsätter:

– Han göra inte det här som något PR-stunt för att få uppmärksamhet. Det här är den mannen han är, det här är vem han är som person. Det här är varför jag inspireras av honom varje dag. Det här är vem han uppfostrats till att bli. Det kommer från hans familj och hans far, det här är vem han är.

Nämnas bör att Nurmagomedov gjorde detta på eget bevåg med hjälp av sina sponsorer och aldrig bad om uppmärksamhet eller hyllningar från någon. Hur detta kom till ytan var genom forumet Reddit, där en användare som sett Nurmagomedovs fina initiativ bestämde sig för att översatte inläggen från ryska.

Nurmagomedov (27-0 MMA, 11-0 UFC) har ingen match inbokad i dagsläget. UFC kommer invänta NSAC:s beslut om påföljd för UFC 229-bråket innan nästa titelförsvar färdigställs.

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...