Khabib står på sig – vill möta Mayweather, inte Ferguson

✅ Khabib Nurmagomedov står fast vid sin önskan ✅ Matchen mot Mayweather "mer intressant" än Ferguson

Det är snart två månader sedan Khabib Nurmagomedov vann superfighten mot Conor McGregor för att försvara sitt UFC-bälte i lättvikt. Fortfarande är det högst oklart vad som blir nästa steg för den obesegrade dagestaniern.

Trots att den tidigare interimmästaren Tony Ferguson torde vara den nästa titelutmanaren sett till rankingen, så står Nurmagomedov fast vid sin önskan att få boxas mot den flerfaldige världsmästaren Floyd Mayweather. Det framgick under en presskonferens med “The Eagle” i Ryssland under måndagen.

– Matchen mot Mayweather vore mer intressant både sett till pengar och sportslig utmaning, sa Nurmagomedov (via MMAnytt.com) och betonade spänningen i att ställa två obesegrade fighters mot varandra.

Motiveras av tvivlarna

Trots att han skulle komma in som stor underdog i en boxningsfight mot Mayweather – som har hela 50 vinster bakom sig – så är Nurmagomedov självsäker. Trots att hans styrkor som MMA-fighter främst är på marken.

Att så många tvivlar på honom tillför bara motivation.

– Det finns till och med folk i mitt team som tror att jag inte har en chans mot Mayweather. Det motiverar mig bara, sa Nurmagomedov.

Inväntar straff efter skandalbråket

Först och främst måste Nurmagomedov dock invänta sin dom från kommissionen i Nevada, efter kaoset som följde i buren under UFC 229. Mayweather väntas för övrigt gå en “uppvisningsmatch” i Japan härnäst.

Vem Khabib Nurmagomedov möter i sin nästa fight – och när den blir av – förblir därmed oklart ett tag till.


LÄS MER: Khabib på välgörenhetsresa – bygger brunnar i Afrika


 

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...