Forne UFC-mästaren: “Smart val” av Khamzat att tacka nej till match!

✔ Klar för toppmatch: "Jag är inte här för att slåss mot amatörer"

Den forne mellanviktsmästaren i UFC Luke Rockhold tror att det var ett smart val av det svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev att tacka nej till en match mot honom.

Redaktionstipset - UFC Vegas 61

Ilir Latifi - Alexey Oleynik
1.57 - 2.50
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Rockhold har under en längre period hintat om en återvändo till buren. Fightern är just nu inne på karriärens värsta svacka med tre förluster i sina senaste fyra matcher. Amerikanaren har dessutom inte tävlat sedan lätt-tungviktsdebuten 2019 när han förlorade mot topprankade Jan Blachowicz via KO i andra ronden.

Tidigare i år var Rockhold beredd på en comeback mot Allstars-fightern Khamzat. Enligt honom själv blev han erbjuden Khamzat-matchen av UFC och accepterade den, men “Borz” ska ha tackat nej eftersom han ville stanna i weltervikt.

Khamzat mötte (och dominerade) istället Li Jingliang och gick därefter vidare till ett treronderskrig mot Gilbert Burns. Nu är han tredjerankad i welterviktsklassen, medan Rockhold är orankad i mellanvikt till följd av den längre inaktiviteten.

Matchen mot Khamzat blev alltså aldrig av. Rockhold var därefter inbokad för ett möte mot Sean Strickland på UFC 268, men han blev tvungen att dra sig ur till följd av en ryggskada. Nu får den forne mästaren möjlighet att ta sig an tufft motstånd i form av mellanviktaren Paulo Costa på UFC 277.

– Det får mig att kliva upp på morgnarna, började Rockhold i en intervju med ESPN. Det är alltid så, jag menar jag är inte här för att slåss mot amatörer. Jag är här för att slåss mot folk som har visat vad de är värda och det får igång mig. Det är inte intressant för mig att slåss mot fucking idioter. Ärligt talat var Sean Strickland-grejen inte motiverande. Paulo har testat sig mot de bästa och han är bara en fucking skitstövel och ett stolpskott. Så det finns vissa delar av honom som bara får igång mig (och får mig att vilja) rätta till situationen och ta mig tillbaka till toppen. Så det är vad som motiverar mig. Jag vill ha folk som motiverar mig.

Trots att han äntligen har fått en match inbokad är Rockhold besviken över att han aldrig fick möta stjärnskottet Khamzat.

– Khamzat tog inte matchen, förresten, vi var klara att tävla, sade Rockhold. Han ville stanna på 170 lbs. Jag tror att det var ett smart val för honom vid det här stadiet.

Den 37-åriga ex-mästaren tävlar ur toppgymmet AKA och har ett totalt matchfacit på 16-5. Det längre avbrottet från sporten kan utgöra ett problem när han möter toppfightern Costa på storgalan i slutet av juli.

Hur han klarar sig i comebacken återstår att se, men med dessa spännande fighters lär det bli en match som fans sent glömmer!

Vill du se en match mellan Khamzat Chimaev och Luke Rockhold?

 


HETAST JUST NU


 

 

Ilir Latifi vs Alexey Oleynik

 

1.57 – 2.50

 

1 Oktober | 00:00 | UFC Vegas 61


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Khamzat ChimaevLuke RockholdSenaste NyttSvensk Kampsport

Svara