“Jacare” redo för match i höst – match mot Rockhold, Weidman eller Romero föreslås

Ronaldo “Jacare” Souza är tillbaka till tävling i september, och enligt managern Gilberto Faria finns det tre rimliga motståndare.

Ronaldo “Jacare” Souza (22-3, 1 NC) anses vare en av UFC:s vassaste mellanviktare. Han är obesegrad i oktagonen med sex raka vinster, och skulle redan kunnat ha utmanat om titeln ifall mellanvikten inte vore så proppfull.

Brassen var tidigare rankad etta i divisionen men tappade platsen i förmån för Luke Rockhold (14-2), som med sin vinst över Lyoto Machida (22-7) av allt att döma även knep nästa titelchans. Detta då “Jacare” sist fick möta orankade Chris Camozzi (21-10) i en returmatch, efter att den tilltänkta motståndaren Yoel Romero (10-1) skadat sig, vilket helt enkelt inte ansågs lika imponerande trots vinst via armlås i den första ronden.

Souza har tidigare förlorat via domslut mot Rockhold i Strikeforce, vilket troligtvis även det spelat in vad gäller ranking och titelchans. Ingenting är dock hugget i sten ännu, och vissa har efterlyst en returmatch mellan herrarna för att avgöra nästa titelutmanare. Enligt Gilberto Faria, manager för “Jacare”, kommer hans klient vara redo för tävling i september igen och är då öppen för att antingen boka om matchen mot Romero, möta Rockhold i en returmatch eller utmana om titeln mot mästaren Chris Weidman (13-0).

“He is back on training, and he will be ready to go by September, sa Faria till MMA Fighting.

As far as [his] next opponent, it can be Weidman, Rockhold or Romero. All I can say [is] Jacare will be the next UFC middleweight champion.”

Med sex raka segrar har Souza redan nu gjort vad som brukar räcka för en titelchans i UFC. Om Luke Rockhold får möta mästaren Weidman härnäst skulle en match mellan “Jacare” och Yoel Romero dock återigen kunna bli aktuell för att avgöra nästa utmanare, då cubanen själv sitter på sex raka vinster och nyligen imponerade med en brutal vinst mot Lyoto Machida.

Men när Souza förlorade mot Rockhold i Strikeforce var domslutet i matchen emellertid kontroversiellt, och därav skulle även en match mellan dem lämpa sig för att få fram en odiskutabel titelutmanare.

Vad tycker ni läsare – vem borde “Jacare” ställas mot i sin nästa match? Tyck till!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Chris WeidmanLuke RockholdNyheterRonaldo "Jacare" SouzaSenaste NyttYoel Romero

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...