Foto: Vince Cachero

SENASTE: Chris Weidman skadad, ställer in titelfighten på UFC 199

En skada tvingar tidigare mellanviktsmästaren Chris Weidman att ställa in returfighten mot Luke Rockhold. Rockhold är i nuläget utan motståndare och UFC 199 har eventuellt blivit av med sin huvudmatch.

Med lite drygt två veckor kvar till UFC 199 har en av huvudmatchens fighters dragit sig ur. Chris Weidman (13-1) har skadat sig och kan således inte genomföra returfighten mot nuvarande mellanviktsmästaren Luke Rockhold (15-2).

Weidman förlorade titeln i höstas, men fick en omedelbar chans att ta tillbaka bältet. Nu missar han dock den möjligheten för den här gången.

Det är ännu inte klart vem som kommer ersätta Weidman och om Rockhold kommer att acceptera en ny motståndare på kort varsel. Med tanke på att de var huvudmatch på galan kan man dock hoppas att någon hoppar in och gör upp om titeln i mellanviktsdivisionen.

 

Vem kan ersätta?

Ett rimligt alternativ hade kunnat vara Ronaldo ”Jacare” Souza (23-4). Souza kommer precis från en övertygande vinst mot Vitor Belfort (25-12) – han bör vara i god form och ha klarat sig utan skador. Han har dessutom gått ut med att han vill ha en chans på titeln.

Uriah Hall (12-6) är ett annat alternativ. Hall blev utan match förra helgen, efter att Anderson Silva (33-7) tvingades dra sig ur. Således bör även han vara i form för att fightas. Han är förvisso lägre rankad, men är eventuellt därför mer sugen på att göra ett raskt inhopp. Hall ville visserligen inte möta någon annan än Silva och eventuellt kanske de får match på UFC 200, men en titelfight är ändå en titelfight.

Är ni besvikna på att Weidman inte kommer att gå match på UFC 199. Vem ser ni helst som ersättare?

Foto: Vince Cachero

Öppna konto hos Ohmbet Störst på MMA - Spela på alla dina favoritgalor
Kategorier
Chris WeidmanLuke RockholdZ-Klistrad artikelz-Senaste Nytt