Mackenzie Dern

Uppgifter: Talangen byter inte division – trots brutala viktmissen

✅ Vägde in flera kilo över gränsen ✅ Har missat vikten gång på gång

Den stigande UFC-stjärnan Mackenzie Dern fick ta emot en enorm kritikstorm i samband med sin senaste match. Den obesegrade talangen vägde nämligen in över tre kilo för tungt – en brutal viktmiss som utan tvekan gav henne ett oschysst övertag.


LÄS MER: Brutala viktmissen – dags för Mackenzie Dern att byta viktklass?


25-åringen tvingades böta 30 procent av sin lön men matchen mot Amanda Cooper rullade vidare som ett catchviktsmöte. När de väl möttes i buren på UFC 224 i maj vann Dern via submission redan i den första ronden, efter att ha sänkt Cooper med en stenhård smäll.

Flera misslyckade invägningar – stannar ändå i stråvikten

Dern har missat vikten vid flera tillfällen innan den senaste skandalen. Men trots det kommer talangen stanna kvar i stråvikten framöver. Detta uppger ESPN, som rapporterar att Dern och hennes team kommit fram till beslutet efter en längre läkarprocess.

Dern (7-0 MMA, 2-0 UFC) siktar på att återvända till buren på UFC on ESPN+ 6 den 23 mars, men ingen match är bokad i dagsläget.

Vad tycker ni läsare om Mackenzie Derns beslut?

Kategorier
Mackenzie DernSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...