Mackenzie Dern

Uppgifter: Talangen byter inte division – trots brutala viktmissen

✅ Vägde in flera kilo över gränsen ✅ Har missat vikten gång på gång

Den stigande UFC-stjärnan Mackenzie Dern fick ta emot en enorm kritikstorm i samband med sin senaste match. Den obesegrade talangen vägde nämligen in över tre kilo för tungt – en brutal viktmiss som utan tvekan gav henne ett oschysst övertag.


LÄS MER: Brutala viktmissen – dags för Mackenzie Dern att byta viktklass?


25-åringen tvingades böta 30 procent av sin lön men matchen mot Amanda Cooper rullade vidare som ett catchviktsmöte. När de väl möttes i buren på UFC 224 i maj vann Dern via submission redan i den första ronden, efter att ha sänkt Cooper med en stenhård smäll.

Flera misslyckade invägningar – stannar ändå i stråvikten

Dern har missat vikten vid flera tillfällen innan den senaste skandalen. Men trots det kommer talangen stanna kvar i stråvikten framöver. Detta uppger ESPN, som rapporterar att Dern och hennes team kommit fram till beslutet efter en längre läkarprocess.

Dern (7-0 MMA, 2-0 UFC) siktar på att återvända till buren på UFC on ESPN+ 6 den 23 mars, men ingen match är bokad i dagsläget.

Vad tycker ni läsare om Mackenzie Derns beslut?

Prenumerera på helt nya MMAnytt TV på Youtube för att inte missa några exklusiva videos på svenska!
Kategorier
Mackenzie DernSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Vem vinner?

Visa resultat

Loading ... Loading ...