Tony Ferguson KLOCKRENA kommentar – efter UFC 249 ställts in

✔ Ferguson reagerar på den inställda titelmatchen ✔ Bokas Khabib vs. Ferguson in för sjätte gång?

Topprankade Tony Ferguson har bokats in för att slåss mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov vid fem olika tillfällen, och fortfarande inte fått möjligheten att lägga vantarna på varken “The Eagle” eller titeln.

Under UFC 249 den 18 april var det tänkt att Ferguson äntligen skulle få sin efterlängtad chans, men den rådande pandemin satte stopp för planerna. Ferguson kom istället att bokas in i en kamp om interrimbältet mot Justin Gaethje, men för några timmar kom dödsstöten för den kontroversiella galan.

Trots att UFC-chefen Dana White gjort allt i sin makt för att få UFC 249 att bli av så har företagets högsta ledning beslutat att inte gå vidare med galan.

Ferguson satt i en intervju med The OC Register när han fick höra nyheten. Hans första reaktion var en svordom, tätt följt av ett “Oh, wow,” mer svordomar och en klassisk Ferguson:

 – Ooooh, okej, jag kommer fortfarande att träna.

– Dude, jag kommer bara fortsätta att samla trofeer och göra samma skit som alltid!


Missa inte: Bröt sig in hos UFC-stjärnan – fick smaka på slag, knän och armbågar


När bokas Khabib vs. Ferguson in på nytt?

Att den senaste tiden har varit krävande för Ferguson vore en rejäl underdrift. 36-åriga “El Cucuy” har en imponerande vinstsvit på tolv raka segrar och har inte förlorat sedan 2012. Ferguson har under den senaste tiden även brottats med personliga problem, något som fortfarande är en öm punkt.

Trots att han vann interimbältet i oktober 2017 så har han fortfarande inte fått möjligheten att utmana om bältet och nu har ännu en möjlighet ryckts ifrån honom, något som fick honom att reflektera och dela med sig av sin visdom.

 – Det beständiga är att saker och ting alltid kommer att förändras. Det som varierar är hur jag reagerar på det. Så vi kan kasta bort variabeln och göra den beständig, vilket är anledningen till att jag kommer fortsätta le.

Med UFC 249 inställt är det mycket troligt att Ferguson istället bokas in på nytt mot Khabib. Men på grund av den rådande situationen är det omöjligt att veta när den dagen väl kommer.

Fram tills att vi vet mer så kommer åtminstone Ferguson att hålla humöret uppe:

Jag kommer att fortsätta träna och vet du vad? Jag kommer lägga på mig muskler. Dude, jag är mager. Jag ska lägga på mig muskler. Jag ska göra mitt bästa, jag kommer att göra det. Om jag misslyckas så kommer jag att resa mig på nytt.

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttTony Ferguson

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...