Max Nunes möter obesegrad polack på BAMMA 12 i mars

Svenske Max Nunes (9-0) var senast aktuell på i december 2012 då han besegrade britten Kevin Thompson via TKO en minut och fyrtio sekunder in i den första ronden. Han har sedan debuten under sommaren 2010 gått hela nio proffsmatcher och avslutat alla dessa, varav fem via submission och fyra via TKO. Åtta av dessa vinster har skett redan i den första ronden. Till vardags tränar han på New Wave Academy i London som leds av förre UFC-fightern Nick Osipzak. Han brukar även sparras en hel del med britten Jimi Manuwa som närmast är aktuell i helgen på UFC on Fuel TV 7 där han möter Cyrille Diabate.

I en intervju med MMAnytt i slutet av november förra året berättade Nunes att han under 2013 kommer försöka gå så många matcher som möjligt för att utvecklas, så tätt som var tredje, var fjärde vecka om han får välja själv. Han har under de senaste tre veckorna spenderat sin tid i San Diego på Team Alliance för att bättra på sin brottning.

Idag blev det klart att Nunes har en ny match inbokad då BAMMA meddelade via Twitter att han kommer att möta den obesegrade polacken Marcin Lazarz (5-0).

Matchen kommer att ske på BAMMA 12 den 9 mars och matchen är tänkt att vara delad huvudmatch. Galan tar plats i Metro Radio Arena i Newcastle där huvudmatchen för kvällen kommer att vara en welterviktsmatch mellan UFC-veteranen Matt Veach och britten Jim Wallhead som har gått matcher i Bellator.

Lazarz är även han baserad i London och tränar på Team Titan där bland annat Jason Young och Brad Pickett håller hus. Han har gått alla sina proffsmatcher i England och har avslutat tre av dessa. Han var senast aktuell på BAMMA 11 då han besegrade Sam Mensah via armbar i den första ronden.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Bamma UK
5 Kommentarer
 • MartinEriksson84
  11 February 2013 at 05:23

  Fortfarande en hel del svenskar utanför UFC som nog skulle platsa bra. Kakai, Njie, Nunes och Andreas Spång är väl tre av dem.

  • Anders Eriksson
   11 February 2013 at 05:34

   Andreas Spång får vi se redan på torsdag (ja, fredag svensk tid då) i Bellator :-) Hoppas det går bra.

   Och Max Nunes ser verkligen ut som ett stort framtidshopp! Undrar om det går att se BAMMA 12 live på något vis. De sände via Facebook förut, men verkar ha slutat med det?

   • sepenoob
    11 February 2013 at 05:47

    Det sänds iaf på AXS TV i USA så stream finns ju som vanligt att få tag på.

 • MartinEriksson84
  12 February 2013 at 12:02
 • Kenny Starfighter
  12 February 2013 at 05:30
 • Svara