Lina Länsberg vs. Alexandra Busch foto Alex Wayne
Superior challenge 12 Lina Akhtar Länsberg vs Alexandra Buch foto alex wayne

Lina Akhtar Länsberg går match på Battle of Botnia i november

Det senaste tillskottet att annonseras till Battle of Botnia i Umeå är ingen mindre än Lina Ahktar Länsberg.

Det börjar bli ordentligt tätt på Battle of Botnia som kommer att gå av stapeln den 28:e november i Umeå. Tidigare har Niklas Bäckström, Emil Hartsner och David Michael Häggström bokats och det senaste tillskottet är Lina Akhtar Länsberg.

Länsberg som kommer från Norrland är en 33-årig bantamviktare som går en lovande framtid till mötes. Hon kommer från en thaiboxningsbakgrund som hon dessutom har en världstitel ifrån. Senast besegrade hon Alexandra BuchSuperior Challenge 12 där hon också vann organisationens första kvinnliga bantamviktsbälte. Länsberg har ett matchfacit på 4-1 i MMA där hennes enda förlust kom mot Pannie Kianzad år 2012. Sedan dess har hon vägt upp med fyra vinster varav tre via teknisk knockout och en via domslut. I somras rapporterades hon också ha skrivit på ett kontrakt med Mano Management.

Battle of Botnia rapporterar på sin Facebook-sida att Länsberg kommer att gå matchen som delat huvudkort men än så länge har hennes motståndare inte annonserats.

Hon är en av Sveriges absolut bästa fighters. Hon är har vunnit 14 av sina senaste 15 matcher. Nu kommer hon till Norrland för att visa vad hon går för i galans Co-Main event. Vi ger er Lina Akhtar Länsberg

Publicerat av Battle of Botnia den 8 oktober 2015

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Battle of BotniaEmil HartsnerLina LänsbergNiklas BäckströmNyheterPannie KianzadSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Eric
  8 October 2015 at 12:07

  Kul! Bra kort verkar det bli.

 • ViktorElias
  8 October 2015 at 02:47

  Är ju en bit till Umeå men fortsätter de så här så har man snart inget annat val än att köpa sig en biljett.

 • Svara