Bellator 149: Shamrock vs. Gracie får ett kontroversiellt avslut

Ken Shamrocks match mot Royce Gracie får ett kontroversiellt avslut i första ronden.

Den omtalade veteranmatchen mellan Ken Shamrock och Royce Gracie fick ett kontroversiellt avslut. Den första ronden inleds med att båda fighters utväxlar ett fåtal slag och sparkar. Efter två minuter hamnar de i thaiclinchen. I thaiclinchen knäar de varandra. Gracie sätter ett knä mellan benen på Shamrock och senare ett i huvudet. Shamrock håller sig för skrevet och Gracie sveper ner honom på marken. På marken slutar det med några slag mot Shamrocks huvud samtidigt som Shamrock har händer för skrevet.

Domaren väljer att bryta matchen och ge segern till Gracie. Shamrock är rasande och skriker åt alla i buren. När sekvenser av thaiclinchen spelas upp i repris är det tydligt att domaren stod bakom Shamrock när knäna träffade honom i skrevet vilket lett till att domaren missade händelsen.

Vinnare: Royce Gracie på teknisk knockout i första ronden.

I postfight intervjun svarade Gracie såhär om det kontroversiella avslutet:

“I’m a fighter I’m here to fight.”

Shamrock hade lugnat ned sig i sin postfight intervju och slutade skylla på Gracie:

“I’m disappointed I came here to fight. I was wrong I got upset it wasn’t Royces fault.”

Kategorier
BellatorExklusivtKen ShamrockRoyce GracieSenaste NyttZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara