Bellator 152: Dags för Italien och för Europapremiär om en vecka

Bellator MMA Fighting kommer som bekant för första gången att gå av stapeln utanför USA och Kanada den 16 april, då man riktar blickarna mot italienska Torino och olympiska arenan Pala Alpitour från 2006. Nytt är att Kickboxing kommer att läggas till matchkortet.

Sedan Strikeforce förra VD Scott Coker tagit över Bellator har mycket nytt hänt. Vi har bland annat fått se en möjlig trendbrytning då fler och fler fighters, så kallade “free agents”, skrivit kontrakt med organisationen och lämnat UFC.

Bland mer kända namn återfinns numera Benson Henderson, Matt Mitrione och Alessio Sakara i stallet. Lägg därtill att de nu också håller galor i Europa och dessutom lägger till “Bellator Kickboxing” till sin repertoar.

Att Bellator börjar med ren stående fighting och speciellt nu i Europa är intressant ur många synvinklar, då organisationen verkar sikta på att ta marknad från aktörer som haft Kickboxing och K1 som huvudsyfte.

Efter att mycket populära japanska K1 cirkusen försvann från fightingscenen finns det kanske en stor marknad att etablera just för stående fighting.

Denna bild från Instagram postade Bellator från sitt konto nyligen nedan:

We're sooo ready for this! Follow: @bellatorkb

A post shared by Bellator MMA (@bellatormma) on

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BellatorNyheterRekommenderatSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • Kenny Starfighter
    8 April 2016 at 09:57

    Italien av alla ställen ändå, rätt otippat.

  • Svara