Bellator 19 – Resultat

Denna artikel innehåller spoilers angående galan och ett videoklipp så om du inte vill läsa om resultaten så klicka inte vidare.

För er andra…


Hornblower… Eh, jag menar Hornbuckle… Är grym

Galan gick av stapeln igår i Grand Prairie, Texas. Bellators turneringssystem där vinnaren får möta mästaren i respektive viktklass har i år visat sig väldigt intressant. Dels för att många grymt duktiga fighters ställt upp men också då organisationen lade grunden förra året med en del riktigt snygga submissions och knockar. Martin här på mmanytt påpekade dock att deras galor sker så ofta att det kanske helt enkelt blir “FÖR” ofta. Jag är benägen att hålla med honom.

I kvällens superfight möttes fjäderviktens bälteshållare Joe Soto (9-0) Diego Saravia i en superfight. Matchen var inget problem för Joe som vann övertygande efter att farbror Dr stoppade matchen mellan rond 1 och 2.

Dan Hornbuckle fortsatte att visa klass genom att spöa Steve Carl efter 2:31 i första ronden via en Kimura (se videon längst ner). Hornbuckles submission från ryggen var verkligen otroligt snygg. Hornbuckle är nu vidare till finalen. Den killen kan gå långt!

Kvällens kanske mest hypade match var rematchen mellan Ryan Thomas och Ben Askren. Deras första match (också i Bellator) slutade verkligen en domarmiss, men då Jim Wallhead skadade sig fick Ryan Thomas en ny chans mot Askren. Ben Askren visade dock denna gång att han lätt kontrollerade Thomas och kontrollerade egentligen matchen från start till slut. Askren höll en dominanta positioner genom hela matchen och den som inte såg matchen som 30-27 kanske borde följa en annan sport. Askren, den fd NCAA brottningschampionen för Missouriuniversitetet, har nu ett record på 5-0. Askren är vidare i welterviktsturneringen.

Galan bjöd också på en del lokala fighter som gick såhär:

  • Douglas Frey slog. Aaron Wise via giljotin – Rond 1, 0:49 – (135 lbs.)
  • Joshua Smith slog. Donyiell Winrow via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27) – (185 lbs.)
  • Johnny Bedford slog. Jared Lopez via TKO – Rond 3, 2:16 – (135 lbs.)
  • Scott Barrett slog. Ty Lee via TKO – Rond 1, 2:25 – (265 lbs.)
  • Joe Christopher slog. Brandon McDowell via giljotin (1:36)
  • Chas Skelly slog. Daniel Pineda via kneebar(7:16)

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Bellator
15 Kommentarer

Svara