Phil "Mr. Wonderful" Davis. Foto: Micha Forssberg

Bellator 200: Phil Davis klar för toppmatch i London

✅ Monumentala Bellator-galan får en ny stormatch ✅ "Mr. Wonderful" återvänder till buren

Den 25 maj är det dags för Bellator MMA:s 200:e event. Bellator 200 äger rum i London, England och den monumentala galan har nu fått ett nytt toppmöte på matchkortet.

Det rör sig om en lätt tungviktsdrabbning där den tidigare Bellator-mästaren och forne UFC-fightern Phil Davis tar sig an den topprankade hemmafightern Linton Vassell.

Davis (18-4, 1 NC MMA, 5-1 BMMA) har vunnit fem av sina senaste sex matcher och har länge ansetts vara  en av världens bästa i den lätta tungvikten, där han i dagsläget är rankad på fjärde plats i Fight Matrix oberoende MMA-ranking. Efter att ha åkt på en jämn domslutsförlust och tappat Bellator-bältet till Ryan Bader lyckades Davis senast återvända till vinstkolumnen, när han besegrade Leo Leite via enhälligt domslut.

Vassell (18-6, 1 NC MMA, 7-3 BMMA) har själv vunnit tre av sina senaste fyra matcher och sitter idag på nionde plats på Fight Matrix rankinglista. Efter att ha radat upp tre vinster i rad över namn som den forne mästaren Liam McGeary tilldelades han en titelchans mot Bader. Titelmatchen mot Bader slutade dock i en förlust via teknisk knockout i den andra ronden för Vassell.

Officiellt matchkort

Följande matcher har hittills bekräftats för Bellator 200:

  • Titelmatch i mellanvikt: (C) Rafael Carvalho vs. Gegard Mousasi
  • Weltervikt: Michael Page vs. Davis Rickels
  • Lätt tungvikt: Phil Davis vs. Linton Vassell

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah