Bellator 213: Machida vinner debuten, Gracie avancerar i turneringen

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Allt från nattens Bellator 213: Macfarlane vs. Letourneau!

Det var inte bara en UFC-gala som gick av stapeln under natten. Rivalorganisationen Bellator MMA höll även sitt andra event för denna helg. Bellator 213: Macfarlane vs. Letourneau ägde rum i Honolulu på Hawaii och bjöd på ett par riktigt intressanta matcher där vi fick se flera toppfighters och obesegrade stjärnskott kliva in i buren.

I galans huvudmatch fick vi se en titelmatch i kvinnlig flugvikt där Ilima-Lei Macfarlane försvarade bältet mot UFC-veteranen Valerie Letourneau framför hemmapubliken.

“Ilimanator” säkrade submissionvinsten med en triangel i rond tre och är nu 9-0 i sin professionella MMA-karriär.

Tredje raka vinsten för Lyoto Machida

Det delade huvudeventet utgjordes av en mellanviktsdrabbning den forne UFC-mästaren Lyoto Machida gjorde sin Bellator-debut mot organisationens tidigare titelhållare Rafael Carvalho.

Det blev en jämn trerondare som avgjordes med ett delat domslut i Machidas favör, efter att “The Dragon” dragit ifrån mot slutet.

Neiman Gracie kniper titelchans med sen submission

I en femrondare i weltervikt fick vi se den andra kvartsfinalen i Bellators stora turnering, där två stigande stjärnor med obesegrade matchfacit gjorde upp mot varandra. Ed Ruth kom in i matchen som favorit, men det var Neiman Gracie som lyckades skrälla genom att strypa ut Ruth med en rear-naked choke i den fjärde ronden för att avancera till semifinal.

Gracie kommer nu få en titelchans härnäst, eftersom han är lottad att möta vinnaren av kvartsfinalen mellan Jon Fitch och welterviktsmästaren Rory MacDonald.

Liam McGeary knockar “King Mo”

I ett toppmöte i lätt tungvikt ställdes två tidigare Bellator-mästare i form av Liam McGeary och Muhammad “King Mo” Lawal mot varandra. Där var det den förstnämnda som gick segrande ur matchen med en knockoutvinst i matchen sista rond.

Kolla in samtliga resultat från Bellator 213 nedan!

Bellator 213: Officiella resultat

Huvudkortet:

  • (C) Ilima-Lei Macfarlane besegrade Valerie Letourneau via submission (triangel) – Rond 3, 3:19 – försvarade bältet i kvinnlig flugvikt
  • Lyoto Machida besegrade Rafael Carvalho via delat domslut (29-28, 28-29, 29-28)
  • Neiman Gracie besegrade Ed Ruth via submission (rear-naked choke) – Rond 4, 2:17 – avancerar till semifinal och titelmatch i welterviktsturneringen
  • Liam McGeary besegrade Muhammed Lawal via KO (slag) – Rond 3, 0:53
  • Nainoa Dung besegrade Kona Oliveira via TKO (slag) – Rond 3, 2:05

Underkortet:

  • Dustin Barca besegrade Isaac Hopps via delat domslut (29-28, 28-29, 30-27)
  • Maki Pitolo besegrade Chris Cisneros via submission (rear-naked choke) – Rond 3, 2:40
  • Kai Kamaka III besegrade Shojin Miki via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)

Vad tyckte ni om galan?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BellatorResultatSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara