Bellator följer UFCs fotspår och startar fjäderviktsdivision för damer – de gör upp om första titeln

Efter att UFC annonserat att man inför en fjäderviktsdivision för damer vill inte Bellator vara sämre.

Bara tre veckor efter att UFC utser sin första fjäderviktsmästarinna kommer Bellator att göra det samma. Marloes Coenen (23-7) gör upp med kanadensaren Julia Budd (9-2) i den historiska titelmatchen på Bellator 174. Det meddelade representanter för Bellator idag.

35-årige Marloes Coenen (omslagsbilden) skulle ha mött Talita Nogueira (6-0) på Bellator 163 i November men matchen ströks efter att Nogueira dök upp på invägningen flera kilo överviktig. Hon förlorade sin senaste match via ett triangel-armlås mot Alexis Dufresne (6-2).

Julia Budd har tre raka vinster via domslut inom Bellator. Hennes senaste seger kom mot Arlene Blencowe (7-6) på Bellator 162 i oktober. Budd har vunnit sju raka vinster sammanlagt i sin karriär och har inte förlorat sedan matchen mot forne UFC-mästaren Ronda Rousey (12-2) i Strikeforce via armlås.

Coenen vs Budd markerar den första gången i Bellators historia som två damer gör upp i en huvudmatch. Bellator 174 äger rum den 3 mars.

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
BellatorNyheterz-Senaste Nytt
7 Kommentarer
 • Profilbild på Marcus
  Sgt.242
  9 januari 2017 at 09:33

  Jag trodde Bellator skulle lägga ner den vikklassen nu när UFC kommer vara intresserade av att roffa åt sig dessa kvinnor.

  Båda organisationerna kan inte ha den då det är den klart tunnaste divisionen som finns med på rankingen. Och just nu är 3 av top 5 i bellator (4 av top 10)

  Och som bevis för att det är en otrolig svag viktklass ger jag er den som är rankad 7:a; Lina Länsberg.
  Efter vad jag har förstått endast två fighter i viktklassen, en vinst och en förlust mot Cyborg. Hon är helt klart för liten.

  Varför kan bara UFC inte låta Bellator bygga upp viktklassen ett par år innan man tar över den till den stora scenen?

  Rankingen är tagen från Fight matrix.

  • Profilbild på Sepenoob
   sepenoob
   9 januari 2017 at 09:47

   Helt efterblivet av UFC och Bellator är ju inte speciellt smarta heller. Länsberg skulle utan problem kunna köra i flugvikt och är ändå rankad så högt enligt Fightmatrix. Tunnaste viktklassen som existerar.

   • Profilbild på Anders
    Batman
    9 januari 2017 at 10:56

    Jag håller med till fullo!

   • Profilbild på Marcus
    Sgt.242
    9 januari 2017 at 11:29

    Tror du att det kan vara för att UFC vill befästa sitt monopol och därför inte kan låta bli att starta upp bara för att Bellator har?

    Värt att förlora lite pengar på att sätta dit största konkurrenten?

    Annats vet jag inte alltså, mycket dåligt business beslut till och med för att vara UFC.

  • Profilbild på Starfighter
   Kenny Starfighter
   10 januari 2017 at 06:26
 • Profilbild på Starfighter
  Kenny Starfighter
  10 januari 2017 at 06:25

  Innan jag ens klickade på RSS feeden visste jag att de skulle köra med Coenen, måste väl ändå vara en av de kändaste kvinnliga fightersarna som Bellator har?

  • Profilbild på Sepenoob
   sepenoob
   10 januari 2017 at 04:57

   Ja och typ den enda dom har :D. Precis som UFC bara har Cyborg och ett gäng småbrudar som får dra några burgare för att gå upp i vikt.

  Svara