Bellator går skilda vägar med Mike Goldberg – Fler fajters ska kommentera

✔ Konsekvens av att organisationen kommit till Showtime

Bellator-chefen Scott Coker meddelar för the New York Post att MMA-profilen Mike Goldberg inte längre kommer att kommentera på Bellators galor. Beslutet är ett led i att organisationen nu ska visa sina events på TV-nätverket Showtime.

– Mike Goldberg kommer inte vara en del av mixen när vi rör oss framåt, sa Coker. Men jag tycker att vi hade en fantastisk tid med Mike och dörren kommer alltid att stå öppen.

Enligt Coker är syftet att anpassa sändningarna till hur Showtimes boxningssändningar ser ut. Det innebär fler proffsfighters i kommentatorsbåset. Bellator 255 som gick av stapeln i helgen var den första galan sedan Goldberg fick lämna organisationen.

Även om Goldberg tidvis blivit kritiserad för sina felaktiga beskrivningar av vad som händer i buren är han för många den klassiska UFC-rösten. Han började sin karriär i UFC i december 1997 på galan UFC Japan.

Därefter jobbade han som organisationens huvudsakliga kommentator tillsammans med Joe Rogan och jobbade för UFC i 19 år. I december 2017 fick han sparken, vilket förvånade både honom själv och många fans.

Kort därefter började han jobba för UFC:s största konkurrent Bellator, där han nu alltså också får sluta. Med tanke på Goldbergs mångåriga erfarenhet som MMA-kommentator kommer han antagligen kunna få ett nytt jobb relativt lätt. Det blir dock troligen hos någon mindre organisation.


HETAST JUST NU


Blandning mellan fajters domare och proffskommentatorer

Bellators kommentatorsteam på Showtime kommer vara en uppdelning mellan folk från olika bakgrunder. Huvudkommentator kommer vara Mauro Ranallo som har mångårig erfarenhet av att kommentera kampsport.

Många lite äldre MMA-fans känner förmodligen igen honom från PRIDE-tiden där han kommenterade tillsammans med Bas Rutten. Den klassiske MMA-domaren John McCarthy kommer också att fortsätta för Bellator. Som domare kan han ge ytterligare perspektiv i matchen och kring reglerna.

Den stora skillnaden när Bellator flyttar till Showtime är att man vill ha fler fighters som kommentatorer. Under Bellator 255 kunde vi bland annat se den obesegrade fjäderviktaren A.J. McKee sitta i kommentatorsbåset.

Fler fighters väntas testa på att kommentera i organisationen framöver. Det återstår att se om någon av dessa namnen kan överglänsa Goldberg.

Kommer du att sakna Mike Goldberg?

 

Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara