Bellator kör superturnering: Yoel Romero vs. Anthony Johnson klart!

✔ "Helt klart den bästa lätta tungviktsdivisionen i världen" ✔ Bellator skriver avtal med mediejätten Showtime!

Bellator höll under natten mot onsdag en presskonferens där man bland annat gick ut med att man skrivit avtal med den amerikanska TV-jätten Showtime. 

Avtalet innebär att Showtime, som kan ses av över 28 miljoner människor kommer börja visa MMA för första gången sedan 2013. Det kommer garanterat innebära en boost för Bellators tittarsiffor.

Mer intressant för fans utanför USA är det dock att Bellator planerar att hålla en spännande Grand Prix turnering i lätt tungvikt!  

 – Det känns som att cirkeln är sluten. Det här kommer bli fantastiskt, vi har helt klart den bästa lätta tungviktsdivisionen i världen, säger Bellators VD Scott Coker. 

Turneringen kommer innehålla åtta fighters. Nedan följer namnen på samtliga. 

  • Yoel Romero (13-5 MMA 0-0 BMMA) 
  • Anthony “Rumble” Johnson (22-6 MMA, 0-0 BMMA)
  • Ryan Bader (27-6 MMA, 5-1-1 BMMA) 
  • Lyoto Machida (26-10 MMA, 2-2 BMMA) 
  • Corey Anderson (14-5 MMA, 1-0 BMMA) 
  • Phil Davis (22-5 MMA, 8-2 BMMA) 
  • Vadim Nemkov (10-2 MMA 5-0 BMMA) 
  • Dovletdzhan Yagshimuradov (18-5 MMA, 0-0 BMMA) 

Bellator ordnar efterlängtad returmatch 

De första kvartsfinalerna kommer äga rum fredagen den 9 april på Bellator 256 i Connecticut . 

Där kommer en av huvudmatcherna vara en returmatch mellan Lyoto Machida och Ryan Bader. De möttes första gången under ett UFC on FOX event 2012. Den gången vann Machida på knockout. 

Sedan dess har båda herrarna hunnit flytta till Bellator. Bader lyckades erövra både tungviktstiteln och lätt tungviktstiteln i organisationen. Den senare blev hann av med i sin senaste match mot Vadim Nemkov. 

Machida har gått 2-2 i Bellator och förlorade senast två i rad mot Gegard Mousasi och Phil Davis.  Bägge förlusterna kom via delat domslut och var mycket jämna. 

Vid samma gala kommer vi också  se Corey Anderson ta sig an Dovletdzhan Yagshimuradov. Anderson gjorde sig först känd genom att vinna The Ultimate Fighter 19 och skrapade sedan ihop ett matchfacit på 11-5 i UFC.

Efter förlust mot nuvarande mästaren  Jan Blachowicz blev det flytt till Bellator där han än  länge gått en match, en TKO-vinst mot Melvin Manhoef. 

Yagshimuradov har varken tävlat för UFC eller Bellator och är närmast okänd för den amerikanska publiken. Anderson erkände under presskonferensen att han fick googla namnet för att få reda på vem hans motståndare egentligen var. 

Yagshimuradov kommer från Turkmenistan och har framförallt tävlat för den ryska organisationen ACA där han var mästare i lätt tungvikt med fem titelförsvar. 


HETAST JUST NU


UFC-veteranerna gör upp 

Den andra kvartsfinalen kommer äga rum på samma plats fredagen den 16 april under Bellator 257. Där kommer bland annat den flerfaldiga titelutmanaren och UFC-veteranen Yoel Romero att möta Anthony “Rumble” Johnson. 

Romero sparkades nyligen från UFC efter tre raka förluster. Senaste matchen var en poängförlust mot mästaren Israel Adesanya i en kamp om mellanviktsbältet. 43-årige Romero kommer nu att gå upp en viktklass till lätt tungvikt i och med sin Bellator-debut. 

 “Rumble” Johnson har inte tävlat i MMA sedan 2017. I sin senaste match förlorade han via rear naked choke mot Daniel Cormier i en match om UFCs lätta tungviktsbälte. Matchen mot Romero blir hans första för Bellator. 

Slutligen kommer också Phil Davis att gå en returmatch mot den regerande lätta tungviktsmästaren Vadim NemkovFörsta gången de möttes var under Bellator 229 2018. Den gången vann Nemkov via delat domslut.  Även om Nemkov är lätt tungviktsmästare kommer hans bälte inte stå på spel under själva turneringen 

Semifinalerna väntas ske någon gång i juli och finalen i oktober. Närmare datum för dessa matcher är inte satta. Se hela presskonferensen nedan!

 

Vem har du som vinnare i turneringen?

 

Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara