Bellator MMA håller stor monstergala med ny turnering

✅ Senaste nytt: Bellator MMA avslöjar stort megaevent inför hösten ✅ Mousasi-MacDonald och Rampage-Silva 4 klara ✅ Ny spännande turnering officiell - med några av världens främsta welterviktare

Nyligen lät Scott Coker, vd hos Bellator MMA, avslöja stora nyheter för LA Times. Topporganisationen planerar nämligen att anordna en riktig monstergala den 29 september i San Jose, Kalifornien.

Galan markerar startskottet för en helt ny 8-mannaturnering i weltervikt där några av deltagarna, enligt Coker, är rivalerna Michael Page (13-0 MMA, 9-0 BMMA) och Paul Daley (40-16-2 MMA, 6-3 BMMA) samt ex-mästarna Douglas Lima (29-7 MMA, 11-3 BMMA) och Andrey Koreshkov (20-2 MMA, 11-2 BMMA).

MMAnytts Jim Edwards har emellertid varit i kontakt med säkra källor nära Page, som informerat oss om att de fortfarande är under förhandlingar och att “MVP:s” medverkande i turneringen således inte är helt klart i skrivande stund.

Lima-Koreshkov 3, Daley-MVP kan bli två av turneringens kvartsfinaler

Enligt LA Times rapport siktar Bellator på att boka en kvartsfinal mellan Lima och Koreshkov, som blir en trilogi, för galan i San Jose. Planen tycks även vara att boka det efterlängtade rivalmötet mellan Daley och Page för en annan kvartsfinal, men detta är alltså inte hugget i sten i skrivande stund.

Från vänster: Michael Page, Paul Daley, Douglas Lima och Andrey Koreshkov. Foton via MMAjunkie

Bellator har även tidigare topprankade UFC-fighters som Jon Fitch och Lorenz Larkin under kontrakt – två namn som med stor sannolikhet lär medverka i turneringen även om det inte finns några uppgifter som tyder på detta i nuläget.

MacDonald går superfight mot Mousasi – ansluter sig därefter till turneringen

Även den regerande welterviktsmästaren Rory MacDonald (20-4 MMA, 2-0 BMMA) väntas gå med i turneringen – men detta blir först efter årsskiftet. “Red King” har nämligen en riktigt spännande titelmatch framför sig innan dess, som utgör huvudattraktionen den 29 september. Det är nu officiellt att MacDonald kliver upp en viktklass och utmanar mellanviktsmästaren Gegard Mousasi (44-6-2 MMA, 2-0 BMMA) i vad som blir den första superfighten mellan två regerande titelhållare i Bellators historia.

I galans delade huvudmatch står det dessutom klart att PRIDE – och UFC-legendarerna Quinton Jackson (37-13 MMA, 4-2 BMMA) och Wanderlei Silva (35-13-1 MMA, 0-1 BMMA) möts i en fjärde match – denna gång i tungvikt. Det står hittills 2-1 till Silvas fördel – men “Rampage” vann det senaste mötet.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
BellatorExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...