Bellator planerar ett fjärde möte mellan ärkerivalerna

✅ Ett fjärdemöte mellan de bittra rivalerna nu planerat ✅ Blir organisationens första gala i Sydamerika

Under Prides storhetstid, då de var ett legitimt hot mot UFC, byggdes en rivalitet sakta men säkert upp mellan två av organisationens mest fruktade fighters. Amerikanen Quinton ”Rampage” Jackson (37-13) och brassen Wanderlei ”The Axe Murderer” Silva (35-13-1) byggde upp en rivalitet som nu ser ut att utspela sig över tre olika organisaitoner – Då Bellators vd Scott Coker nyligen bekräftade att ett fjärde möte mellan dessa bittra rivaler nu är i görningen för organisationens första gala i Brasilien, något som MMA Junkie nu rapporterat.

Det återstår dock mycket att fastställa. Galan kommer att ske i Curitiba, Silvas hemstad, men datum är inte klart, det finns dock indikationer på att det kommer ske juni månad i år. Viktklass är i dagsläget inte bestämt, det mest talar för lätt tungvikt men Jackson har på sistone haft bekymmer med att klara vikten vilket kan innebära en match i tungvikt.

Står 2-1 i matcher till Silva

Herrarna möttes först i Pride år 2003 i en våldsam match där Silva vann på teknisk knockout via knän i den första ronden. Det andra mötet det följande året blev något jämnare, men i slutändan var det återigen Silva som vann på teknisk knockout, än en gång via brutala knän. Matchen ansgs dock vara årets fight år 2014 och det har ett näst intill legendariskt avslut då Silva fick in cirka fem knän i ansiktet på ”Rampage” som kollapsade mot ringen och hängde medvetslöst över repen.

Det skulle dock inte bli den sista gången dessa bittra rivaler möttes. En tredje match bokades när bägge hade tecknat kontrakt med UFC år 2008. Den här gången var det Jackson som tog kommandot och fick in en klockren krok som brutalt knockade motståndaren 3:21 in i den första ronden.

Nu befinner sig båda två i Bellator med blandade resultat i organisationen. Med undantag för en enstaka match i UFC har Jackson tävlat i Bellator sedan 2013 där han samlat ihop ett matchfacit på 4-2 med vinster över bland andra Joey Beltran, en förlust mot Chael Sonnen samt en vinst och en förlust via domslut mot en annan rival: Muhammed ”King Mo” Lawal. Silva har endast hunnit med en match i organisationen mot ovannämnda Sonnen, och förlorade även han på domslut mot den erfarne brottaren.

Det fjärde mötet kommer att ske i sommar i Curitiba, Brasilien – Vem tror du vinner rivalmötet?

Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...